Skogen är inte bara full av kantareller utan även av mygg och fästingar som inte ser insektsmedel som något avskräckande utan snarare som en inbjudan. Efter några timmar av lite väl intimt umgänge med de eländiga kräken kan man behöva en belöning och då sitter årets första pervomacka som en smäck.
Mer kantareller än du tycker behövs i torr panna. Får puttra på tills vätskan är borta.
Ner med smör, lök, salt och peppar. Så småningom åker grädde och en slurk balsamvinäger i. Kanske lite senap. Puttra på tills det är lagom geggigt.
Smörstekt brödskiva. Inget sånt därninga surdegsbröd eller liknande tjafs, det hålls vi inte med här ute på landsbygden där vi befinner oss för tillfället.
Dränk brödet fullkomligt med kantarellstuvning. Jag ser dock att jag missade ett hörn här nedan, inte bra. Trots denna fadäs är det perverst gott med perverst mycket kantareller = pervomacka.
Fy skäms ;).
SvaraRaderaSkogarna däruppe verkar ha nåt speciellt. Gå inte vilse.
Jag kör alltid med grädde och bristol cream när det gäller kantarells. Men pervomacka är ett riktigt bra namn, kanske lånar lite..
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaJag skäms inte alls :) och det är faktiskt rätt svårt att gå vilse här, det finns alltid nån väg eller en sjö, inga problem faktiskt.
SvaraRaderaBristol cream minsann! Det ska jag prova nästa gång. Fast huvudsaken är ju att man har löjliga mängder kantareller till hands.
Gott, gottt, gottt!!!!
SvaraRaderaSkogens guld helt klart. En av höstens stora fördelar! Mums!
SvaraRaderaÅh, det där är ju det absolut godaste som finns. Kantarellmacka!!
SvaraRaderawww.HelenaLjunggren.com
mm.. vad mumsigt
SvaraRaderaGaaah. Ge mig!
SvaraRaderaHaha! ja, vad är det med det missade hörnet? Åhh, ja e så dålig p svamp! Får minst en kasse om året av fassan och det finns alltid kvar när det är dags för en ny..
SvaraRaderaHej min nya favorit
SvaraRaderaHej!
SvaraRadera