tag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post1029142429072004906..comments2023-10-29T15:19:44.617+01:00Comments on Längst in i skafferiet: Konfitera någotAnnahttp://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-42897555107209256752012-05-07T22:21:37.078+02:002012-05-07T22:21:37.078+02:00Annika, matlagning är ju en materialsport (även om...Annika, matlagning är ju en materialsport (även om det finns de som påstår att det räcker med en vass kniv, låter tråkigt tycker jag :))!<br />Sous viden står på landet och används på helgerna, tidigare införskaffade jag en Crock Pot som står i lägenheten och den är som sagt också finemang, i den har jag konfiterat anklår och gjort rillette med högst tillfredsställande resultat.Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-10801593793844177712012-04-29T20:10:39.675+02:002012-04-29T20:10:39.675+02:00Vilken underbar maskin! Härligt att ni unnar er at...Vilken underbar maskin! Härligt att ni unnar er at nörda in så fullständigt, och att du dessutom delar med dig av upplevelserna är mycket uppskattat. <br /><br />Det lär nog dröja innan någon något liknande dyker upp i vårt kök - under tiden fusk-confiterar/långlagar jag i CrockPoten. Det går bra, det med.Annikahttps://www.blogger.com/profile/16609946482770849683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-7441148213443798342012-04-21T22:25:19.771+02:002012-04-21T22:25:19.771+02:00Jo, köket är det enda jag saknar från huset. Måste...Jo, köket är det enda jag saknar från huset. Måste kompensera. Köpa saker! Känner att jag behöver en tryckkokare också. Kanske en till Creuset-gryta också, en i varje kök.Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-79325475814770121312012-04-21T12:43:48.396+02:002012-04-21T12:43:48.396+02:00Jag antar att ni behövde kompensera förlusten av d...Jag antar att ni behövde kompensera förlusten av den fantastiska spisen med något...? Det verkar jättekul, fast helt klart överkurs för mig!görelhttps://www.blogger.com/profile/00852296543607597929noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-35142742692579336752012-04-17T23:00:18.918+02:002012-04-17T23:00:18.918+02:00Jessica, vad är det för nummer av Gourmet? Kanske ...Jessica, vad är det för nummer av Gourmet? Kanske har jag det redan i gömmorna någonstans, beror på hur gammalt det är. På tal om ankor finns det en relativt ny kinesisk butik nere i en av Hötorgets tunnelbaneuppgångar som säljer pekinganka, en kollega har testat och säger att det var helt ok. Måste prova någon dag. De har även tillagad tarm och kycklingfötter i delidisken. Undrar om det är storsäljare?<br /><br />Berndt, tackelitack!Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-15612411539738603482012-04-15T08:36:11.061+02:002012-04-15T08:36:11.061+02:00Haha, roligt och lärorikt om sous-vide och anklår!...Haha, roligt och lärorikt om sous-vide och anklår! :-)Berndtnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-28748752990406709242012-04-12T05:07:19.375+02:002012-04-12T05:07:19.375+02:00jag har hittat ett ställe i Västerås som har fanta...jag har hittat ett ställe i Västerås som har fantastiska ankor. Frusna visserligen men det kan jag leva med. Färdigmarinerad ank"stek". Bara tina och in i ugnen. Med lite framförhållning så blir det enastående snabbmiddag. Inte i en svensk affär dårå utan en mellanöstern-affär. Samma storlek och upplägg och utbud som en svensk affär fast roligare.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-68064598156085970592012-04-12T05:04:07.893+02:002012-04-12T05:04:07.893+02:0060 timmar känns lite väl... matgalet.
Det är 2 1/...60 timmar känns lite väl... matgalet. <br />Det är 2 1/2 dygn. Själv känner jag mig lite wild and crazy när jag tillagar något i 8 timmar eller sådär. <br /><br />Jag har en del recept från en gammal Gourmet om sous vide. Vill du ha den?Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.com