tag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post3255295277178308122..comments2023-10-29T15:19:44.617+01:00Comments on Längst in i skafferiet: Best of köpgalenAnnahttp://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-14746502653999415542008-04-17T22:42:00.000+02:002008-04-17T22:42:00.000+02:00jo, det var nog nånting sånt jag tänkte på för mar...jo, det var nog nånting sånt jag tänkte på för marmeladen, antingen som glaze eller ner i gryta. Och körsbärsmarmeladen är predestinerad till anksås :)<BR/><BR/>jag har ätit diverse baklava och det är ju bra gott men just med ostfyllning tror jag inte jag testat, det verkar onekligen smaskigt. Kaymak-tillgången är dock varierad, ibland finns det och ibland finns det inte och det är en butik som jag inte går till sådär jätteofta.Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-87088442082979026952008-04-17T22:20:00.000+02:002008-04-17T22:20:00.000+02:00Jag framför en åsikt från en kompis som läser blog...Jag framför en åsikt från en kompis som läser bloggar men inte kommenterar, att man kan använda marmelad eller sylt för att runda av grytor. <BR/>Man behöver väl inte vara sådär jätteförsiktigt men helst bör inte sylt/marmelad som innehåller gelatin koka en gång till när den väl är färdig men om man använder små mängder så borde det inte vara något problem bara man inte kokar det så förfärligt länge.<BR/><BR/>Och nu har du ju provat bittergurkor i varje fall :). <BR/>Om du aldrig har provat warbat så tror jag att du kommer att gilla det.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-19630346245636448422008-04-16T22:30:00.000+02:002008-04-16T22:30:00.000+02:00marmeladen passar nog jättebra i kakor, problemet ...marmeladen passar nog jättebra i kakor, problemet är bara att vår konsumtion av kakor är ungefär lika hög som konsumtionen av marmelad. Vi fikar helt enkelt inte. Lite efterrätt då och då möjligtvis. Alternativt skulle jag trycka i mig alla kakor själv och jag vet inte riktigt om det är så hälsosamt :). Jag kanske får börja göra som du, baka och ge bort det.<BR/><BR/>Och jajemensan, jag försökte verkligen hitta ett användningsområde för bittergurkorna men till slut gav jag upp. Fast de var väldigt fina som bordsdekorationer så de fick väl sitt användningsområde där :)Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-2837197326837292802008-04-15T22:56:00.000+02:002008-04-15T22:56:00.000+02:00Men du var ju avgjort optimistisk när det gällde b...Men du var ju avgjort optimistisk när det gällde bittergurkorna att något skulle gå att göra med alltsammans ;)Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-28863726474592797282008-04-15T22:45:00.000+02:002008-04-15T22:45:00.000+02:00Usch ja. Jag har sex olika sorters ris och fyra fl...Usch ja. <BR/>Jag har sex olika sorters ris och fyra flaskor balsamvinäger att göra av med. Riset gör inget, jag äter ju faktiskt ris men vinägern. Jag äter typ en tesked vinäger varannan månad. <BR/><BR/>Warbat är jättegott :). Jag köper kryddor och kakor i orientaliska affärer, sedan går man hem och utforskar. Jaha, krossa bladen och lägg i sprit i åtta veckor... Attans. <BR/>Tror du inte att kakor och sånt passar bättre med marmeladerna? <BR/><BR/>Jag ska nog inte göra något erkännande just nu. Man blir sådär att jag är ju för fan knäpp i huvudet ;).Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.com