tag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post6810148114296325337..comments2023-10-29T15:19:44.617+01:00Comments on Längst in i skafferiet: NjurbrödAnnahttp://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-29590847797357049492008-09-16T23:02:00.000+02:002008-09-16T23:02:00.000+02:00Tack för den komplimangen! Och jag brukar läsa din...Tack för den komplimangen! Och jag brukar läsa din blogg med behållning. <BR/>Men det är ju inte dina patienters njurar som hamnar på tallriken utan små jungfruliga, friska lamm ;). Och man måste ju testa innan man kan säga om det är gott eller inte. <BR/>Fast jag tycker det är ok att rata vissa saker. Själv har jag svårt för rått kött/fisk (typ sill då) och beska saker.Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-81068734955763448822008-09-16T10:49:00.000+02:002008-09-16T10:49:00.000+02:00Din blogg är verkligen spännande! Men njurbröd, nj...Din blogg är verkligen spännande! Men njurbröd, njä... (Jag har arbetat med människor med njursjukdomar och kanske just därför har jag så svårt att äta njure.)Viktoriahttps://www.blogger.com/profile/13167822060874479115noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-1882615298981934052008-09-16T00:05:00.000+02:002008-09-16T00:05:00.000+02:00Kycklinglever är en bra smaksättare men efter ande...Kycklinglever är en bra smaksättare men efter andelen misshandlad inälvsmat äter jag det inte frivilligt.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-21059621922324913432008-09-15T23:18:00.000+02:002008-09-15T23:18:00.000+02:00Jag har egentligen inget emot inälvor men vi lagar...Jag har egentligen inget emot inälvor men vi lagar det väldigt sällan (förutom kycklinglevern som kan få slinka ner lite här och var), en vanefråga antar jag. <BR/>Och sillbullar kanske det kan bli någon gång men korintsås, nja, där går gränsen. Korinter kan få hålla sig till kakor och hålla sig borta från tillagade maträtter.<BR/><BR/>Man ser ju inte njure i vanliga butiker särskilt ofta. Inte ens i grannförorterna här, där majoriteten har "utomeuropeiskt ursprung". Mage, lever, testiklar, hjärtan och annat skoj finns det nästan jämt men sällan njurar.Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-82813633849658085892008-09-14T13:19:00.000+02:002008-09-14T13:19:00.000+02:00Och kalvnjurar är större och har en mängd individu...Och kalvnjurar är större och har en mängd individuella "lober" som gör att de ser rätt häftiga ut. De ser definitivt inte ut som människonjurar i varje fall. <BR/>Kolla i inälvskapitlet i rutiga kokboken eller någon annan baskokbok. Eller här. http://fransktkok.typepad.com/i_mitt_franska_kk/2006/11/rognons_de_veau.htmlJessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-78070770061174984212008-09-13T13:38:00.000+02:002008-09-13T13:38:00.000+02:00Jag är en karnivor, så är det bara. Men njurbröd.....Jag är en karnivor, så är det bara. Men njurbröd... Fast det ska ju tilläggas att min förtjusning i kött inbegriper inte inälvsmat.<BR/>Om du börjar laga sillbullar med korintsås då kommer jag att börja undra, i all välmening alltså ;). Och tycka att maken kunde ju leda dig till grillen istället.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.com