tag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post6906829644228489178..comments2023-10-29T15:19:44.617+01:00Comments on Längst in i skafferiet: Köttfärs- och grönsaksfräsAnnahttp://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-16890207690237450982007-11-30T21:36:00.000+01:002007-11-30T21:36:00.000+01:00Gernot Katzers sidor är strålande. Såhär fick jag ...Gernot Katzers sidor är strålande. Såhär fick jag höra en gång. Jag fick höra att man rökte vanlig kardemumma (elettaria cardemomum) eftersom den svarta kardemumman (amomum subulatum), då mest växer i Nepal och delar av Indien skulle vara mycket dyrare. Jag hade fel *rodnar*Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-35065034991650079022007-11-30T13:15:00.000+01:002007-11-30T13:15:00.000+01:00Jessika: jag blir lite förvirrad av den informatio...Jessika: jag blir lite förvirrad av den information jag hittat om svart kardemumma, på den <A HREF="http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/Amom_sub.html" REL="nofollow">här</A> sidan som alla andra verkar referera till står det dels "The smoky fragrance of the pure spice ..." och sedan något stycke längre ner "...only the Nepal variety is smoked", hur ska man tolka det? <BR/><BR/>Kristina: för tjugo år sedan gjorde jag nog helt enligt receptet men under årens lopp har det blivit mer och mer kryddor, kanske har mina smaklökar blivit fördärvade :)Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-22533211267836226932007-11-30T08:44:00.000+01:002007-11-30T08:44:00.000+01:00Kul det där receptet har jag också gjort till o fr...Kul det där receptet har jag också gjort till o från under drygt 20 år fast då med bara lite kardemumma!Det är en viss finess med bara pyttelite kardemumma tycker jag. Ditt nya låter också väldigt gott.Kristina Erikssonhttps://www.blogger.com/profile/11600930271801868514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-39457095551062760342007-11-30T07:46:00.000+01:002007-11-30T07:46:00.000+01:00svart kardemumma är rökt, rent bokstavligen.svart kardemumma är rökt, rent bokstavligen.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.com