tag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post7772869156871153730..comments2023-10-29T15:19:44.617+01:00Comments on Längst in i skafferiet: Kantareller och gamla kokböckerAnnahttp://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-26189647493436314882008-09-09T21:43:00.000+02:002008-09-09T21:43:00.000+02:00Tack, där fanns ju kvartern! (som inte alls var so...Tack, där fanns ju kvartern! (som inte alls var som en amerikansk quart utan 32,7 cl)<BR/><BR/>Och nej, det är verkligen fråga om en pudding med kött från kalvfötter, skorpmjöl, smält smör, stötta mandlar, korinter, en massa ägg samt grädde som ska bakas i vattenbad. <BR/><BR/>Aladåber (stavat franskt och fint a-la-daube) finns även med i ett tiotal varianter och jodå, det används kalvfötter eller hjorthornssubstans i dem (om du skulle råka ha fem skålpund raspade hjorthorn över kan jag tillhandahålla receptet :)).Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-84330156840981259852008-09-09T16:21:00.000+02:002008-09-09T16:21:00.000+02:00FörrestenKalvfotspudding?Kan det vara vad vi idag ...Förresten<BR/>Kalvfotspudding?<BR/>Kan det vara vad vi idag kallar kalvsylta eller kalvaladåb?<BR/>Innan gelatinbladen fanns att köpa var ju kalvfoten ett krav för att göra en aladåb.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-42766690940035786652008-09-09T16:13:00.000+02:002008-09-09T16:13:00.000+02:00Gamla mått?Förhoppningsvis kan denna länk vara til...Gamla mått?<BR/>Förhoppningsvis kan denna länk vara till hjälp<BR/>http://www.ludan.se/mott.html#rymdmåttAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-53424755345970737882008-09-02T10:36:00.000+02:002008-09-02T10:36:00.000+02:00Och du, kalvfotspuddingen är din att behålla :)Och du, kalvfotspuddingen är din att behålla :)Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-53872705498015730042008-09-02T09:10:00.000+02:002008-09-02T09:10:00.000+02:00Perfekt! Den konverterare jag brukar använda är in...Perfekt! Den konverterare jag brukar använda är inte alls så här detaljerad, den här var mycket bättre. Qwarter hittar jag inte men jag misstänker att det är ungefär som en amerikansk quart, dvs. knappt en liter.Annahttps://www.blogger.com/profile/18019050095391899822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5239354491066727074.post-59362073116804184712008-09-02T07:21:00.000+02:002008-09-02T07:21:00.000+02:00http://www.convertworld.com/sv/vikt/Lispund.htmlIn...http://www.convertworld.com/sv/vikt/Lispund.html<BR/><BR/>Ingen aning om qwart men det är kanske något av måtten som framgår där.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.com