Jag hade faktiskt tänkt att göra ett ordentligt blogginlägg, men nu sitter jag här och orkar inte riktigt ändå. Så det får bli som det blir, lite osorterade bilder med kommentarer.
Vildänderna inhandlades på ett infall, hittade dem i en frysdisk på vårt närmaste Coop Forum. Jag blev så överrumplad att jag köpte två och sedan har de legat i frysen här hemma. I helgen fick jag äntligen tummen ur häcken och gjorde något av dem. De blev utmärkta, men ärligt talat: potatisen var godast.
Potatis blandat med grädde, salt och peppar
Preppad form.
Preppad form fylld med potatis, lite smör här och där mellan lagren. In i ugnen, typ 175 grader, väl insvept i folie.
Ute ur ugnen efter två timmar. Låt stå. Länge. I press. Senapskula i mortel funkar utmärkt som tyngd.
Tjusig potatiskaka. Ska skivas och brynas.
Grönsaker till brässering.
Bryn.
Ner med avstyckade andlår och på med vin och kakao (Jan Hedh-recept, så självklart är det choklad i någon form med). Brässeras i två timmar eller så.
Brynta vildänder, befriade från lårbitar. Jag skulle dock inte ha litat på tillagningsinstruktionen som utgick från tid, brösten blev lite överstekta, digitaltermometer hade varit mycket bättre.
Skrovbitar från änderna ovan, bryns och så på med vin och buljong och lite ditt och lite datt. Och så choklad på slutet.
Brässerade och stekta lår på sallad.
Och brösten med potatiskaka och smörstekt squash.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar