måndag 26 april 2010

Vildand med choklad. Och mycket god potatis.

Jag hade faktiskt tänkt att göra ett ordentligt blogginlägg, men nu sitter jag här och orkar inte riktigt ändå. Så det får bli som det blir, lite osorterade bilder med kommentarer.

Vildänderna inhandlades på ett infall, hittade dem i en frysdisk på vårt närmaste Coop Forum. Jag blev så överrumplad att jag köpte två och sedan har de legat i frysen här hemma. I helgen fick jag äntligen tummen ur häcken och gjorde något av dem. De blev utmärkta, men ärligt talat: potatisen var godast.

IMG_9883
Potatis blandat med grädde, salt och peppar

IMG_9888
Preppad form.

IMG_9890
Preppad form fylld med potatis, lite smör här och där mellan lagren. In i ugnen, typ 175 grader, väl insvept i folie.

IMG_9909
Ute ur ugnen efter två timmar. Låt stå. Länge. I press. Senapskula i mortel funkar utmärkt som tyngd.

IMG_9912
Tjusig potatiskaka. Ska skivas och brynas.
     IMG_9896
Grönsaker till brässering.

IMG_9897
Bryn.

IMG_9901
Ner med avstyckade andlår och på med vin och kakao (Jan Hedh-recept, så självklart är det choklad i någon form med). Brässeras i två timmar eller så.

 IMG_9894
Brynta vildänder, befriade från lårbitar. Jag skulle dock inte ha litat på tillagningsinstruktionen som utgick från tid, brösten blev lite överstekta, digitaltermometer hade varit mycket bättre.

IMG_9906
Skrovbitar från änderna ovan, bryns och så på med vin och buljong och lite ditt och lite datt. Och så choklad på slutet.
  IMG_9910
Brässerade och stekta lår på sallad.

IMG_9916  Och brösten med potatiskaka och smörstekt squash.

Inga kommentarer: