måndag 27 juli 2009

Inte alls autentisk rip-off pasta

Broccoli i kylen, mannen vill ha pasta. En snabb bloggsök ger träff på en av mina favoritbloggar, FXcuisine, fast sådär mycket broccoli har vi inte och inte har jag ett sånt där tjusigt tillbehör till min matberedare som kan göra makaroner (fast det finns, kanske måste jag beställa från Tyskland). Det får bli på ett ungefär likadant.

Kommer plötsligt ihåg en pizza jag åt i Amalfi med broccoli och salsiccia, och salsiccia har vi ju i frysen. Middagen är så gott som klar.

IMG_8308 Drygt 300 g broccoli
IMG_8310 En jättelök. I bakgrunden anas två sardeller.
IMG_8314-1 Några hemsnickrade och råa salsciccias.
IMG_8316-1 Pasta på vanliga sättet; 4 ägg, 400 g durumvete, 2 tsk salt, nån msk vatten tills det blir bra.
IMG_8318-1 Broccolin kokar i det blivande pastavattnet, fyra minuter.
IMG_8319-1 Ett glas vin till kocken. Det är ju semester.
IMG_8321-1 Fräser först lök och sedan korvinnehållet + två hackade sardeller (alltså, vad var meningen med allt jobb för att få in korven i fjälstret om man sedan ska trycka ut det i stekpannan utan fjälster, va?)
IMG_8323-1 Sedan tomatpuré i. Fast bilden är lögn och förbannad dikt eftersom jag senare hade i minst lika mycket tomatpuré till.

IMG_8325-1

Pinjenötter och två dl av vattnet som broccolin kokade i.
IMG_8327-1 Ner med broccolin medan pastan kokar. Smaka av med salt.
IMG_8329-1 I med pastan och låt stå en stund med lock på.

IMG_8331-1

Galet gott. Jag älskar pasta!

3 kommentarer:

bakmammorna sa...

å vad gott det låter!! salsiccia är så himla gott!

Patrik sa...

gott!
fint med mkt bilder

Eva Jonasson sa...

Hej, kom till din blogg via fråga om Bittergurka, som jag läser om att den sägs ha stärkande och lugnande effekt och är bra för levern och mjälten.

Även för lindrig, ej insulinberoende diabetes: koka och skär 1 karella i små bitar och ät dessa, inkl fröna, både morgon och kväll.

Så nu vet du mer om Karella el bittergurka.