Rågbröd från Bakery & spice, finns numer att köpa på Hermans Ekohandel. Hemgjord färskost* med citronzest, honung och blandade, mortlade nötter.
Sallad och Väddöskinka.
Jaha, nu kan det bara gå utför.
*värm valfri mjölkprodukt (fil, yoghurt, gräddfil, creme fraiche etc, i det här fallet turkyoghurt blandat med gräddfil) till cirka 50 grader, låt rinna av några timmar (jag föredrar handduk i durkslag), smaksätt med nåt du gillar.
6 kommentarer:
Neeej! Inte förstöra en sån macka genom att lägga växtdelar på den!
Joooo! Mjuk macka, knaprig sallad, rökig skinka. Toppen!
Värst vad du bröstar dig då ;). Grytor hemgjord färskost... Har en kaka jag brukar göra som det ska vara filmjölk i. Vad har jag i? Gräddfil eller än bättre, creme fraiche ;)
Hm, jo, att värma yoghurt och att ösa ner köttbitar i en gryta är ju något att yvas över, det är färdigheter få besitter :) (fast det är väl det där med att orka göra det)
Den där färskosten lät jättegod! Kan man köpa Väddöskinka i stan? Jag vallfärdar till Ica i Rimbo för att lägga vantarna på den.
Hälsar Dillen
Väddskinkan finns hos Dennis Kött här ute i Spånga. Tror den finns på NK's saluhall också. Men den är förmodligen billigare på Ica i Rimbo :)
(Hemköp city hade den tidigare, hundra kronor billigare kilot än NK, men sedan var det nåt med inköpsrutinerna som ändrades och nu säljer de den inte längre, de i charkdisken var lika förtretade som jag)
Skicka en kommentar