Vi har sett det förr, familjen har definitivt sett det förr, en sån där kasta-ihop-pasta där utfallet kan bli allt från knappt ätligt till rätt bra. Blogga eller inte blogga, det är frågan. Det som fällde avgörandet var sonens något förvånade kommentar "men det här var ju riktigt gott".
Koka pasta. En kruka basilika mixas med skvätt olivolja, i med lite av det finfina kryddsaltet med salvia, rosmarin och vitlök. Ner med en slurk av pastavattnet i basilikamixen. Blanda pasta och basilikamix.
Skiva två Änglamarks-chorizo, ta ett av de bunkrade paketen med frysta kronärtskockor (som inte finns i sortimentet längre, snyft!), fräs korv och kronärtskockor några minuter, blanda ner i pastan.
Skär upp två, eller tre, äh, alla fem tomaterna, de ser rätt ledsna ut, skiva en salladslök eller två, choppa upp en mozarella, rosta en näve pinjenötter. Blanda ner.
Ät medan pastan är ljummen (Obs! Viktigt! Kall pasta gör ingen glad. Eller kanske bara några stycken då.)
1 kommentar:
Har du provat Zetas inlagda marinerade kronärtskockshjärtan? Hemskt goda att hacka upp i en pastasås. I brist på annat.
Skicka en kommentar