måndag 22 september 2008

Restmästaren slår till igen

Få se, vad finns det i matväg hemma idag då?

1 burk överbliven köttsås, sisådär 5 dl, som har vissa likheter med K:s prisbelönta köttsås*.
1 gäng taggsvampar (mycket svamp blir det för tillfället)
halv trea grädde
mjölk
I skafferiet: sex stycken glutenfria lasagneplattor.
I frysen: några fler lasagneplattor som var färska en gång i tiden, obestämt när detta var.

Lasagne får det bli. Eftersom det är lite olika tillagningstid på plattorna är det nog bäst att förkoka dem.

Så ner med svamparna i en stekpanna tills vätskan är borta, i med gräddmjölk, det behövs lite salt. Ajdå, det vanliga saltet var visst slut. Lite röksalt då. Och så finns det någon matsked miso kvar i kylskåpet. Ner med det också, där tog den burken slut. En skvätt soja. Puttra på.

Köttsåsen får åka ner i svampgrädden. Blev kanske lite väl blött. Men det gör inget, räddningen finns i skafferiet, en förpackning glutenfritt majsmjöl/ströbröd, det funkar bra som redning, ner med alltihop som är kvar. Tjoho, en till förpackning som tog slut!

Skulle inte det här vinna på lite gochujang? Jag tror minsann det. Blir inte allt bättre om man rör ner en matsked gochujang? Jajemensan, det blir ju finemang det här.

Och så varva plattor och sås i ugnsform. Lite klippa-klistra med plattorna blir det eftersom de är olika stora. Det blev en bit färsk-fryst platta över, den äter jag upp. Hmmm. Det smakar dill om den. Undrar hur länge den legat i frysen egentligen... nej, förresten, bättre att inte veta.

På med ost och in i ugnen tjugo minuter.

restlasagne-1

Hu, en sån hemsk bild! Mannen har dragit iväg på tjänsteresa och har tagit den fina digitalkameran med sig. Kvar är jag och min mobiltelefon. Men lasagnen blev inte så pjåkig. Om än med en anings pikant bismak av dill...

*Och för den som inte orkar följa länken kan jag berätta att det rör sig om en ragu bolognese på hela köttbitar som får koka sönder. Jag hade högrev, fläskkarré, hemrökt fläsk, lök, morot, rotselleri, krossade tomater, några stora grabbnävar torkade trattisar samt ganska mycket rött vin. Förmodligen nåt mer också som jag inte kommer ihåg. Och så får det koka. I timmar. Gott blir det.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Du vet att du inte kommer att tillåtas sluta blogga när köket är renoverat, eller hur??
Dessutom så verkar det inte som om man renoverar kök på hösten/vintern.
Men det är ju bra att göra sig av med grejer ur skafferi och frys.

Anna sa...

Tillåts inte?! Kommer bloggpolisen och kedjar fast mig vid datorn annars, eller :)

För övrigt är vi närmare än någonsin med nytt kök (vad nu det betyder egentligen). Jag orkar inte gå in på alla turer men butiker slår igen, hantverkare går upp i rök och säljare slutar så fort vi har försökt ta upp vårt renoverande. Den senaste i raden av säljare verkar dock faktiskt vara intresserad av att sälja kök till oss (!) och ringer till och med upp när hon tycker att vi är för långsamma (! igen). Det finns hopp!

Jessica sa...

Jo, jag är nog faktiskt beredd att kedja fast dig ;). Men ärligt talat, du skulle blogga om att TÖMMA frysen och kylen. Hur tom har den blivit under den här tiden då?
Du kan fortsätta blogga i ett nytt kök, tänk så mycket mer effektivt t o m ;), och förutsatt att du vill. Jag skulle sakna dig :)

Anna sa...

Mja, frysen var ganska tom där i våras någon gång. Nu är det fullt igen.
Men det går att öppna kylen utan att något ramlar ut från hyllorna i dörren och det finns hål både här och där.
Och i skafferiet finns det en TOM hylla! Och man kan hitta saker utan att ta ut allt annat först. Så det går faktiskt framåt.

Men jag lovar, jag ska inte sluta blogga även om vi till slut lyckas få till renoveringen. Hur skulle jag kunna svika min trognaste läsare? :)

Jessica sa...

Åhhh tack raring :)