I Lisas bok Ditt nya skafferi (I skrivande stund till reapris under länken. Köp den.) finns ett recept på Tofu för tvehågsna. Idag blev det en variant på det receptet som jag härmed benämner Tofu för tvehågset folk med vildsvinsrester.
En Mycket Liten kålrot.
Tofu (friterad sådan, det är den sort jag gillar bäst) och delar av en lågtempad kotlettrad från vildsvin blandat med soya och ingefära.
Kimchi.
Böngroddar. Älskar böngroddar, allra helst förvällda och med sesamolja. Idag får de dock annan behandling.
Kålrotsfräs med ingefära och vitlök och sedan lite annat gojs; socker och sherry och chili och fisksås och allt vad det nu var.
I med kött och tofu och kimchi.
Och böngroddarna.
Och så blötlagda nudlar som pricken över i-et.
Fyra nyanser av brunt ännu än gång, men mycket gott. Och lite starkt, så känner man att man lever, det kan behövas i den här kylan.
3 kommentarer:
Det ser väldigt gott ut!
Gott!
Bara älskar den kokboken, sjukt inspirerande och lärorik!
Skicka en kommentar