Idag blev det färdiga dumplings från Japanska torget, värmda i mikron, och till det en salladskålssallad (det var ett lustigt ord).
Det finns de som inte gillar salladskål alls. Jag hör inte till dem, jag gillar den där blöta krispigheten och jag har dessutom förskonats från traumatiska skolmatsalsupplevelser som inkluderar misshandlad kål blandad med ananas eller burkmajs. Och jag tycker att den här salladen är alldeles utmärkt; lite chilistarkt, lite syrligt, lite knapriga nötter. Gott.
Finstrimlad salladskål
grovriven morot
finstrimlad gurka
kanske nån annan grönsak som man hittar i kylskåpet, salladslök eller purjolök brukar funka bra
risvinäger är bäst men annan vinäger går bra också
fisksås
finhackad chili eller chiliolja
vitlök
sesam- eller jordnötsolja
gnutta salt
lite socker
rostade och hackade jord- eller cashewnötter (fast just idag blev det inga)
Blanda hela rasket. Låt stå och gosa ett bra tag, gärna en timme eller två.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar