söndag 14 juni 2009

Ravioli med spenat och ricotta

Ingenting någonsin skulle kunna få mig att börja med LCHF-diet. Inte en chans. Utan pasta (och bröd) skulle jag försmäkta och dö. Tänk bara att vara utan en rätt som denna. Går inte. Helt omöjligt.

Först en pastadeg på 400 g durumvete och 4 ägg. Lite salt och kanske lite vatten beroende på mjöl, äggstorlek, väder och vind. Degen vilar medans fyllningen förbereds.

IMG_8120-1 Smör och olja i stekpannan.
IMG_8122-1 Drygt 200 g sköljd och hackad spenat.
IMG_8127-1 Salt och rivet skal från en citron. (men hallå, det där ser ju ut som ingenting! Är det middag till tre lilleputtar?)
IMG_8135-1 Men vad i h.., Vänder på ricotta-burken som inhandlades idag. Sista förbrukningsdag 24 maj. Hmm. Sänder onda tankar. Tillverkar fusk-ricotta.
IMG_8129-1 150 g parmesan, 200 g ricotta (eller kunde ha varit i alla fall), 3 äggulor. Spenaten är där under om man tittar noga.
IMG_8131-1 Gegga, gegga. Smaka, smaka. Lite salt och lite pressad citron extra. (joråsatt, det ska nog räcka det här)
IMG_8142-1 Lyckas göra allt fel, har inte gjort pasta på länge... Kavlar degen för tunt. Mjölar inte ordentligt. För mycket fyllning. Resultat: ravioli-förödelse.
IMG_8144-1 Börjar om från början. Kavla degen, inte för tunt. Mjöla både degen och ravioliformen.
IMG_8138-1 En platta på formen och lite fyllning i varje hål(fast det här är från den misslyckade batchen så det är för mycket)
IMG_8145-1 På med en till platta. Kavla med den ytte-pytte-söta lilla kaveln.
IMG_8148-1 Vänd upp och ner på formen och häpp!
IMG_8149-1 Färdiga raviolisar. Är de inte tjusiga så säg?
IMG_8152-1 Tomater på väg att bli hack, salvia från trädgården.
IMG_8153-1 Smör i kastrullen.
IMG_8154-1 Strimlad salvia i.
IMG_8156-1 Tomater, lite tomatpuré, lite salt (försiktigt!), gnutta socker beroende på tomaternas mognadsgrad. Koka 5-10 minuter. Koka pastan under tiden. 4 minuter räcker. Ner med dem i såsen sedan.
IMG_8158-1 Himlen på en tallrik! Och så en förtjusande Lohsa att dricka till. Fyra flaskor kvar i Karlstad, sjutton också, skulle ha köpt fler.

12 kommentarer:

pipopp sa...

Det här inlägget gjorde den regniga morgonen lite ljusare. :)

Dessutom blev jag väldigt raviolisugen.

Helena mitt i smeten sa...

Jag håller med! LHCF är ett idiotiskt påhitt. Underbart fina raviolisar och god sås till. Mmmm.

Rebecca sa...

Jag gillar din inställning. Skulle hellre dö än leva utan kolhydrater.

Jessica sa...

Ska du gå tillbaka med ricottan? Har varit med om samma sak men med älsklingen mascarpone. Snygga raviolisar när det blev raviolisar :). Själv skulle jag köpa raviolisarna :).

Bendel sa...

Vackert hela vägen!

Anna sa...

Åh, ni är fina och underbara människor allihop!

Helena, Rebecca, vi får väl starta ett upprop, "Rör inte min kolhydrat" typ :). Fast egentligen har jag inget emot LCHF i sig, om det funkar och folk mår bra så får de väl hållas, jag blir bara så trött på de värsta fanatikerna som ena stunden beklagar sig över "fettskräcken" för att i nästa andetag gasta "gift!" och göra korstecknet om de ser en banan.

Och gissa om den ricottan ska tillbaka. Måste bara hitta kvittot... Visst kan man köpa ravioli, men det är ju så mycket roligare att göra dem själv om man har tid :)

Husmodern sa...

Vilken fiffig pasta-form! Var har du hittat den?

Anna sa...

Inköpt på Cordon-Bleu, Vasagatan. Det var nog ett år sedan eller så men jag tror att de finns kvar.

Lisa sa...

oj vad gott. verkligen fins handlag vid spisen, sådär fina har då aldrig mina raviolisar blivit!

I Nadjas kök sa...

Vilken fiffig grej för ravioli! Den har jag inte sett tidigare, var finner man en sådan?

Erica sa...

Går hur bra som helst att göra pasta, ravioli, bröd på lchf. Har gjort pasta många gånger. Ska prova nästa gång med en form

Erica sa...

Går hur enkelt som helst och göra pasta och bröd på lchf stil. Brödet blir mycket saftigt. Pastan äter man mindre av och blir mättare fortare och så håller man sig mätt en hel dag på.

Så där har du verkligen fel... Går hur bra som helst att äta pasta och mackor till frukost . Jag äter bröd till frukost pasta äter jag lite då och då men inte för ofta.