torsdag 17 april 2008

Matåpotatis

Nämen titta så händigt, här ligger ju en burk soppkött i frysen! På morgonen får burken åka in i kylskåpet så har köttet tinat lagom till kvällen (om inte får mikron ombesörja den saken), koka potatis och rotfrukter i bitar, fixa pepparrotssås på buljongen och häpp! är middagen klar. Bästa snabbmaten.

pepparrotskött-1

Tyvärr blev grönsakerna lite överkokta men såsen blev underbar! Fransk och italiensk kokkonst kan slänga sig i väggen idag, pepparroten regerar!

Pepparrotskött
Färdigkokt kött
3-4 dl buljong från köttkoket
2 msk smör
3 msk mjöl
1 dl grädde/creme fraiche
2 tsk - 1 msk vinäger
gnutta socker
mycket pepparrot, minst en deciliter riven

1. Fräs smör och mjöl i en kastrull, vispa, vispa, vispa under tiden.
2. Häll i buljongen lite i taget, vispa, vispa.
3. I med grädde eller creme fraiche och låt koka några minuter, släng i köttbitarna så blir de också varma. 
5. Smaka av med vinäger och socker, rör ner pepparroten på slutet.

2 kommentarer:

Örjan sa...

Helt rätt.
Pepparrotssås skall ha lite vinäger och socker i sig.

Anna sa...

Jajemensan. Blir så gott.