tisdag 15 april 2008

Best of köpgalen

Lisa på Taffel skriver om hur svårt det är att hålla fingrarna i styr när det gäller matshopping. Och jag känner mig träffad.

Trots att jag har sjukdomsinsikt och har satt mig själv på avvänjning drabbas jag då och då av återfall, kan inte låta bli att köpa; det såg ju så roligt ut, det kunde ha varit gott, men det var ju så billigt!

Så här kommer min bikt. Jag har redan påbörjat den i kommentatorsbåset hos Lisa och här har jag kompilerat några av mina mer eller mindre lyckade matshopaholicanfall sedan jag startade den här bloggen förra året. Alla har jag inte delgivit er och det kanske är bäst så.

  • Jag säger bara Italienresan. Hur fick jag med mig alla saker hem? Säg det.
  • Jag har fortfarande inte använt isglassformarna, men jag blir lite glad och nostalgisk varje gång jag ser dem i skåpet. Och så var de faktiskt jättebilliga.
  • Bittergurkorna. Jag som inte ens äter grapefrukt för att det är för beskt. Men det fanns faktiskt ingen skylt som sa vad det var och de är verkligen estetiskt tilltalande. Jag kunde inte låta bli.
  • Hur många marmeladburkar är det vettigt att samla på sig när man knappt äter marmelad? Visst, vi har åtta sorters oljor och sju sorters vinäger också men där är det ändå viss rotation. Marmeladburkarna står där de står. Jag funderar ständigt på vad jag ska använda dem till, kyckling med krusbärsmarmelad?, fläsk med citronmarmelad?
  • Men pastaförpackningarna har faktiskt minskat från sjutton till sju i dagsläget, det är ju nästan ingenting, seger!
  • Kaymaken visade sig vara det mest lyckade infallet hittills, fett och gott! Nästa gång de har det i butiken blir det warbat.
  • Gingko var inte heller så lyckat. Jag förstår inte att jag alltid lyckas köpa beska prylar?

Tja, jag vet inte om det är någon idé att kämpa emot köpsuget. För ärligt talat, livet känns lite roligare när man står där bland hyllraderna och hittar något man aldrig sett förut. Det blir nog en liten shoppingtur på lördag och vem vet vad jag kan hitta då.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Usch ja.
Jag har sex olika sorters ris och fyra flaskor balsamvinäger att göra av med. Riset gör inget, jag äter ju faktiskt ris men vinägern. Jag äter typ en tesked vinäger varannan månad.

Warbat är jättegott :). Jag köper kryddor och kakor i orientaliska affärer, sedan går man hem och utforskar. Jaha, krossa bladen och lägg i sprit i åtta veckor... Attans.
Tror du inte att kakor och sånt passar bättre med marmeladerna?

Jag ska nog inte göra något erkännande just nu. Man blir sådär att jag är ju för fan knäpp i huvudet ;).

Jessica sa...

Men du var ju avgjort optimistisk när det gällde bittergurkorna att något skulle gå att göra med alltsammans ;)

Anna sa...

marmeladen passar nog jättebra i kakor, problemet är bara att vår konsumtion av kakor är ungefär lika hög som konsumtionen av marmelad. Vi fikar helt enkelt inte. Lite efterrätt då och då möjligtvis. Alternativt skulle jag trycka i mig alla kakor själv och jag vet inte riktigt om det är så hälsosamt :). Jag kanske får börja göra som du, baka och ge bort det.

Och jajemensan, jag försökte verkligen hitta ett användningsområde för bittergurkorna men till slut gav jag upp. Fast de var väldigt fina som bordsdekorationer så de fick väl sitt användningsområde där :)

Jessica sa...

Jag framför en åsikt från en kompis som läser bloggar men inte kommenterar, att man kan använda marmelad eller sylt för att runda av grytor.
Man behöver väl inte vara sådär jätteförsiktigt men helst bör inte sylt/marmelad som innehåller gelatin koka en gång till när den väl är färdig men om man använder små mängder så borde det inte vara något problem bara man inte kokar det så förfärligt länge.

Och nu har du ju provat bittergurkor i varje fall :).
Om du aldrig har provat warbat så tror jag att du kommer att gilla det.

Anna sa...

jo, det var nog nånting sånt jag tänkte på för marmeladen, antingen som glaze eller ner i gryta. Och körsbärsmarmeladen är predestinerad till anksås :)

jag har ätit diverse baklava och det är ju bra gott men just med ostfyllning tror jag inte jag testat, det verkar onekligen smaskigt. Kaymak-tillgången är dock varierad, ibland finns det och ibland finns det inte och det är en butik som jag inte går till sådär jätteofta.