tisdag 15 april 2008

Pasta med kycklinglever och broccoli

Trots att jag gnäller över att förpackningarna i frysen verkar föröka sig går det faktiskt neråt. I en av lådorna kan man till och med se botten nuförtiden.

Det är framförallt i lådan där vi har kött och fisk som innehållet glesats ut och för tillfället finns där löjrom, ankfett, ister, fjälster, en burk soppkött, en burk kycklinglevermousse och ett UFO som förmodligen är kycklinglever. Kanske kan man göra något av det tillsammans? Eller inte förresten.

I går tog jag hursomhelst ut en påse som definitivt kunde identifieras som kycklinglever eftersom den fortfarande låg i sin originalförpackning. Idag blir det pasta.

Kycklinglever broccoli-1

1 lök
200 g kycklinglever
1 msk saltad kapris
en kvist rosmarin
en bunt salviablad
en vitlöksklyfta
1,5-2 dl buljong (jag sparade buljongen som bildades i formen när jag gjorde älgpate, det passade finemang)
gnutta salt
smör till stekning
250 g broccoli
300-350 g pasta
parmesan

1. Finstrimla löken, blötlägg kaprisen och hacka den sedan, hacka rosmarin, salvia och vitlök. Dela broccolin i mindre bitar. Skär kycklinglevern i ganska små bitar. Mis en place är trevligt om man vill undvika bränd lök och förtorkad lever.
2. Ta en stor stekpanna som den färdigkokta pastan kan få plats i också. Bryn löken försiktigt i smör kanske fem minuter tills den är sådär mjuk och god och har fått lite färg. Nej, den ska inte vara bränd, skruva ner värmen. Ta upp löken och lägg åt sidan en stund.
3. Höj värmen lite och bryn lever, vitlök, rosmarin och salvia. Häll på buljongen när levern fått färg, tillsätt löken och låt koka sakta några minuter. Inte för länge för då blir det torrt och tråkigt. Men inte för kort heller, såvida man inte gillar halvrå lever. Jag gör det inte. Yuck. Precis färdigt ska det vara. Smaka av med salt.
4. Under tiden får pastan koka och när det är några minuter kvar kör man ner broccolin.
5. När pastan har en minut kvar häller man av vattnet (låt det inte rinna av för mycket), slänger ner pastan i stekpannan med levern och låter det mojsa till sig en minut eller två. 
6. Servera med parmesan.

Inga kommentarer: