lördag 4 oktober 2008

Lördagsgodis

För första gången på en månad, tror jag, spenderar vi helgen hemma i Stockholm. Jag ägnar lördagen åt mina favoritsysselsättningar: först ett träningspass, sedan en snabblunch på stan och så matshopping.

Eftersom Hötorgshallen firar 50 år tog jag en sväng förbi och kollade läget. Mycket folk var det. Och mini-matkaravanerna var fullbokade sedan i torsdags. Handlade en favorit, gravad och lättrökt reninnanlår, på Bondens matbod plus killing-salami och ost. Bröd från Pistage som öppnat filial i Hötorgshallen rätt nyligen.

Sedan en sväng över till Bondens marknad på söder och lite mer matshopping; 12 vaktelägg för 35 pix, billig lyx! och så rökt hjort.

Som vanligt har jag alltså shoppat utan någon som helst plan utan bara tagit sånt som föll mig på läppen just för tillfället. Till slut blev det ändå en middag av det hela:

ren-äpple-pepparrot-1
En variant på vår favoritsallad: reninnanlåret tunt skivat, ruccola, fältsallat och äpple från trädgården, dressing med en gnutta gräddfil i och pepparrot överst.

vaktelägg
Två olika pinchos; stekt brödbit, hackad och stekt taggsvamp samt ett stekt vaktelägg, lite tryffelsalt på toppen. Stekt brödbit, guacamole, stekt trattkantarell med tryffelolja, kokt vaktelägg (förlagan finns i Bon Lloc-boken).

Och så hjorten, salamin samt en korv vi köpte förra helgen på Åsby kött & vilt. Ost och resten av brödet. God chardonnay till.

En dag i min smak helt enkelt.

3 kommentarer:

Jessica sa...

Jag är väldigt avis :)

Anna sa...

Det var gott :)

Jessica sa...

Desto värre ;)