Avancerad matlagning! Både spisplatta och ugn utnyttjades på den lilla bänkspisen.
Man tager
1 burk färdig polenta från frysen, händigt skuren i lätthanterliga bitar
1 burk köttbullar från frysen
1 flaska chilisås från Östra Gård, som inte alls har särskilt mycket gemensamt med sån där ketchup-chili, den är mer som tex-mex-salsa
3 skrumpna paprikor
några salladslökar
1. Grilla paprikorna i ugnen och skala dem sedan.
2. Kör in polentan i ugnen
3. Ner med köttbullarna i en stekpanna, det tar låååång tid för plattan att bli varm när ugnen är på. När köttbullarna blivit aningens varma får chilisås, skalad och skuren paprika samt hackad salladslök också åka ner. Skvätt vatten.
4. Sätt på grillen på ugnen så att polentan får lite färg och se effekten på plattan sjunka till i princip inget.
5. Stäng av ugnen så att det i stekpannan blir ljummet åtminstone.
6. Karva loss polentan från plåten (orkade inte gå ner i källaren och hämta bakplåtspapper).
Mmmm. Mycket parmesan i polentan. Smaskens.
Och så här mysigt har vi det när vi äter nuförtiden.
En diskmaskin i förgrunden, kyl och frys kan anas i hörnet längst ned till höger. Några monterade lådor. En diskbänk på högkant där längst bort till vänster är en pikant inredningsdetalj. Två matbord är så praktiskt, bänkspisen och mikron får plats på det ena och diverse husgeråd på det andra. Förpackningsinsamling lätt tillgängligt. Och så sitter det en katt och trycker där under bordet.
3 kommentarer:
Nöden har ingen lag, vare sig med maten eller möbleringen ;)
Nej, och det är ju faktiskt bara för några veckor. Funkar bättre än förväntat. Fast vi har inte grillat en enda gång än. Jag är lite besviken på det.
Och katten är inte ens svansamputerad genom olyckshändelse! Besvikelsen vet inga gränser ;)
Skicka en kommentar