onsdag 21 januari 2009

Restsoppa

Note to self: nästa gång jag lagar pastramiankan i Gourmet nr 1 2009 ska saltmängden dras ner rejält, det blev helt GALET salt. Annars kommer ankan till slut att hamna som utfyllnad i en restsoppa tillsammans med de tråkiga nudlarna som aldrig verkar ta slut.

anksoppa-1

Fast har man bara den gjutna kombon ingefära-vitlök-korianderfrön-chili hemma kan man slänga ihop en soppa av vad som helst och det kommer att smaka strålande. Här morot, kålrot, salladskål, salladslök, tråkiga nudlar och så strimlad anka. Lite sesamolja på toppen.

4 kommentarer:

Jessica sa...

Prova länken på Lisas blogg (Matälskaren) som leder till SFgate och till ett bra recept på soppa med daikon. De är på sin höjdpunkt nu på vintern. Jag ska göra soppan de hade recept på. Du kan ju prova den. Daikon är gott som vanlig riven också. Man kan jämföra den med rättika.

Anna sa...

Hittar inte? Antingen letar jag dåligt eller så finns inte länken längre.
Rättika är ju gott. Daikon vet jag ärligt talat inte om jag har ätit.

Bendel sa...

2008 måste det vara, årets etta är inte ute ännu:)

Anna sa...

nej, jag vidhåller min ståndpunkt :), jag var tvungen att kolla tre extra gånger för att vara helt säker på att jag inte läst fel och det står verkligen 01 2009