lördag 17 januari 2009

Turn the lights down low baby

Tidigare i veckan har elektriker, snickare och målare varit här ännu en gång och nu finns det täcksidor, socklar, eluttag en masse samt dimmar till spotarna.

Ikväll har sonen annat för sig så mannen och jag fixar till firre, sallad, öppnar en flaska champagne och dimmar lamporna i köket.

forell-1

Ugnsstekt forell, lagom till två
1 lagom stor laxforell
2 vitlöksklyftor
en ingefärsknöl
en kvarts kruka basilika
en halv kruka gräslök
1 tsk korianderfrön
en halv lime
några kaffirlimeblad 
några matskedar smör
salt

1. Gör några tjusiga snitt på ena sidan av firren, salta utanpå och inuti.
2. Riv vitlök och ingefära, mortla koriander, hacka basilika och gräslök. Blanda vitlök, ingefära, basilika, gräslök och koriander.
3. Lägg några klickar smör och några kaffirlimeblad i botten av en form. Fisk ovanpå. Fyll fisken med kryddblandningen samt limeskivor. Några klickar smör på fisken.
4. In med fisken i ugn, 175 grader 10-15 minuter. Ös med det smälta smöret, höj temperaturn till 200 grader, 10 minuter till.
Det blev saftigt och smörigt och smakade mest av kaffirlimebladen, vilket inte var dumt alls.

Sallad till, variant på vår favorit-quinoasallad
en avokado
en mango
quinoa
sjökorall
blandad sallat

forell-2

Korallen var krispig och en anings salt. Smakar som, som, äsch, jag vet inte riktigt vad, lite havigt?

10 kommentarer:

Jessica sa...

korall?!

Champagne rules! Även om en prosecco funkar väldigt långt också :)

görel sa...

Korall?? sa Bull.

Mums vad firren ser god ut!

Anna sa...

Sjökorall för att vara mer exakt, vilket jag naturligtvis borde ha varit från början. Då skulle jag också ha lagt in den här länken: http://www.fruktogront.se/modules/produkter/produkt.php?pageId=469, men när jag skrev inlägget var jag lite lagom champagneberusad och hade inga tankar på att klargöra saker och ting.

Anna sa...

Men idag är jag lite mer tillräknelig så nu har jag rättat till det.

Anonym sa...

åh vad fin den såg ut! att fylla färsk fisk sådär blir ju underbart! saknar sommarens grillkvällar när man kan lägga hel fisk i foliepaket på grillen. mums!

Anna sa...

Det var en höjdarfisk! Och vi har inte grillat på länge, det måste vi göra snart.

Jessica sa...

Det finns väldigt praktiska "snören" i silikon när man ska binda om man. De är inte heltäckande men jag gillar dem stenhårt. Foodloops, fyra stycken per förpackning.

Anna sa...

ja, jag har stått och hållit i såna där foodloops och undrat om det kan va nåt att ha. Kanske jag köper några när jag ser dem nästa gång

Anonym sa...

Sån där smarrig sjökorall har jag fårr på restaurang någon gång, men var sjutton köper man den?

Undrar fröken Dill

Anna sa...

Sjökorallen inköptes i fiskdisken på Coop Forum i Bromma