måndag 24 november 2008

Saffransrisotto

Första middagen utan kök. Detta är vad vi har att tillgå under de närmsta veckorna:

tillfälligt kök-1

En mikro, en bänkspis samt en vattenkokare (som inte är med på bild). Disk får skötas i ett handfat i källaren. Inte helt förvånande räknar vi med så mycket en-kastrulls-matlagning som möjligt.

Idag blev det en saffransrisotto jag köpte på Det goda köket, komplett med buljong och kryddor. Fräs i lite olja, pytsa på med lite vatten då och då, efter tjugo minuter är det klart. En liten påse färdigskalade, frysta räkor fick åka ner i det färdiga riset.

räkrisotto-1

Jag måste tillstå att detta var riktigt gott, som om vi hade gjort den helt själva (men till nästa risotto-påse byter vi ut en del av vattnet mot vin). Kan rekommenderas!

4 kommentarer:

Jessica sa...

Ingen kritik alltså, men jag har ätit god mat som har lagats till på ingen annat än en brännare med olja som bränsle. Hur komplicerad mat som helst, men det var på ett tak i Marocko. Allt går alltså, tillsammans med en och annan pizza ;).

Anna sa...

Tillagningen är det ju egentligen inga problem med. Men disken. Jag hatar att handdiska. Och inte blir det bättre av att man är tvungen att göra det i ett handfat.
En och annan pizza kommer det garanterat att bli :)

Jessica sa...

Om jag kunde tänka på mat, vilket jag just nu inte kan eftersom jag mår illa, men jag vet några såna minimala diskrätter.

Anna sa...

Kanske skulle skaffa den där "På en låga" som Krubb-Jesper skrev om för ett tag sedan :)