onsdag 19 maj 2010

Sparris och musslor (igen)

Av förklarliga skäl gick inte alla gårdagens musslor åt, 2,7 kilo musslor är rätt mycket mat även om skalen står för en betydande del av vikten, så de fick komma i repris idag tillsammans med sparris.

Tillagningsmetoden för sparrisen kommer från ad hoc at home, där det tipsas om att slanta sparrisen med hjälp av mandolin.

Antingen har herr Keller tillgång till mycket stunsigare sparris än jag (det har han nog med största sannolikhet) eller så har han en mycket vassare mandolin (det är nog också högst sannolikt) för det funkade faktiskt inte alls för mig. Sparrisen gick sönder och det sprätte bitar till höger och vänster. Jag ville ju att det skulle fungera men det gick bara inte. Jag fick ge upp, motvilligt och muttrande, för att istället skära på gammeldags vis med kniv.

IMG_0144 Slantat och klart, topparna för sig (nån mer än jag som tänker på Jamie Olivers tv-serie Fifteen där en av de stackars adepterna skar av sparristopparna och helt sonika slängde dem? till Jamies stora förfäran ska tilläggas).
IMG_0146 Topparna i pannan med lite olja först, en minut eller så.
IMG_0150 Resten sedan, en minut till. Lite vitlök hade jag i också, salt och peppar. Inget vätska eller nåt.
IMG_0153 Musselresterna åkte ner i pasta och så sparrisen på.

Krispig sparris, mycket trevligt!

2 kommentarer:

Daniella - BakeCake sa...

Det ser underbart gott ut! Det där skulle man inte tacka nej till! ;) Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

Anna sa...

Tack och detsamma! Hm, just det, helgen är ju i princip slut nu, hade nästan förträngt det.