Jag hade ju den här dagen planerad. Jag skulle äta frukost på verandan, påta i trädgården under dagen och framåt kvällen skulle jag sitta och titta på grillen med en folköl i handen. Och så vaknar man upp till regn som övergår i hällregn, åska och infernalisk blåst. Min noga utarbetade plan kändes inte så lockande längre. Men grillade, det gjorde vi. Det kan man göra oavsett väder.
Drygt ett kilo sidfläsk. Revbensspjäll utan ben helt enkelt. | |
Snitta tjusigt på svålsidan. | |
Rosmarin, salvia, oregano, vitlök, lagerblad, peppar. 50 g salt blev det, och det var faktiskt för mycket. | |
Mixa, mixa. | |
Gnugga. Några timmar i kylskåpet och sedan en timme på diskbänken för att temperera. Torkade av det mesta av saltet innan grillning. | |
Hoppsan, här har vi hoppat framåt lite. Innan denna bild togs fick fläsket först ligga några minuter över direkt värme med svålen neråt och sedan har den legat på indirekt värme drygt en timme. Fläsket får sällskap av halvkokta potatisar, insmorda med olja och lite salt, som får ligga där i tio minuter ungefär. Vi väntar på att fläsket ska komma upp i sådär 85-90 grader. | |
Favoritvarianten av cole slaw till. Note to self: mindre salt, låt ligga med kryddorna längre. Men på det stora hela: grill och fläsk, vad kan gå fel? |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar