söndag 21 juni 2009

Nya förhållanden

Jag har en ny köksslav. Ny och ny förresten, det var väl nån månad sedan det hände, men jag har inte presenterat det nya förhållandet närmare.

Nej, det är inte mannen som är utbytt, det är matberedaren. Jag och Electrolux-Assistenten drog inte jämt, framför allt vid bakning.* Några år kämpade vi på men till slut fick jag nog, dumpade Assistenten och bytte till en yngre modell som nu står så röd och vacker (detta faktum finns det dock olika åsikter om) i vårt kök och matchar kaklet dessutom.

IMG_8191-1

Det enda argument som behövdes för att övertyga mannen om att vi absolut måste byta en fullt fungerade apparat mot en annan dyrare variant var detta:

IMG_8194-1

Korvhorn i olika storlekar.

Köttkvarnen är, i mitt tycke, Assistentens mest försonande drag, men det förtogs till viss del av att det på ett rent kommunistiskt sätt endast finns en storlek på tillhörande korvhorn. Take it or leave it, liksom. Tunna merguez? Äsch, det blir lika bra i bratwursttjocklek (nej, det blir det inte). En bastant fläskkorv eller salami? Tyvärr, en storlek är vad som bjuds.

Men nu har vi alltså tre olika tjocklekar att välja mellan. Härliga tider! Och i frysen ligger tjugo kilo vildsvin och väntar.

IMG_8181-1
Grisen i säcken. 

Jag har en känsla av att det kommer att bli en del korv framöver.

*Jag vill bara påpeka att förnumstiga kommentarer om att Assistenten minsann är det bästa som finns och att om jag bara gjort si eller hade allt varit frid och fröjd är totalt bortkastade. Vi connectade inte. Personkemin stämde inte. Jag borde ha sett det redan från början, men man vill ju så gärna att det ska fungera.

7 kommentarer:

Anne sa...

Åh, jag kan bara hålla med. Jag gillar inte alls att baka med min Assistent. Nä, jag är en Kitchen-Aid-flicka...

Anna sa...

Men då är vi två! Fast man kanske ska tala lite tyst om den saken, man vet aldrig vad de högljudda Assistent-fanatikerna kan ta sig till :)

Jag funderade på Kitchen-Aid också, den är ju riktigt stilig, men jag tyckte köttkvarnen såg lite väl klen ut.

Husmodern sa...

Ohlala! Röd och fin också! Det gillar vi.
Det ser ut som en likadan som Pain de Martin har. Det bådar ju gott.

Anna sa...

Det är faktiskt en exakt likadan som bröd-Martin har. Och jag håller med honom om allt han säger förutom att assistenten skulle vara snyggare. Boschen är ju jättesnygg. Och röd. Bara en sån sak.

Annika sa...

Hur snygg som helst! dessutom vägrar jag Kitceh Aid, eftersom de är så perverst snordyra. Det är rent ut sagt löjligt - jag tror att priset på dem har stigit med 100% på typ de senaste fyra åren!

Anna sa...

Tyvärr är ju den här Boschen också rätt dyr (det här är en MUM86:a, 4-serien verkar alldeles för klen), men inte lika dyr som KitchenAid.

Jag köpte själva apparaten från tretti.se men tillbehören beställdes från John Wall, de var hundralappar billigare!

Jessica sa...

Jag håller fast vid Assistenten jag. Eftersom ingen Assistent-fascist har tittat fram kan ju jag göra det ;). Min har mer med att göra med att den jag har fungerar helt och hållet, den funkar för det jag bakar. När den pajar nån gång så ska jag fundera på saken, jag ska i varje fall inte ha en kitchenaid, inget jag läser kan övertyga mig om att det är värt pengarna. Däremot irriterar Phillips jävla mixerstavar mig till vansinne. Bäst, jamen håll ihop då!