fredag 6 november 2009

Vildsvin ännu en gång

Jag förstår att ni legat sömnlösa och grubblat över vad som hände med den överblivna vildsvinsteken. Och jag vill ju inte orsaka att ni går utmattade genom tillvaron så jag ska inte hålla er på sträckbänken längre; det blev bibimbap av det hela. Typ bibimbap i alla fall.

IMG_9405

Först lägger man upp allt snyggt och prydligt. Ris underst, nåt slags namulaktigt på morot, vitkål och polkabeta (grovrivet, blancherat och smaksatt med risvinäger, salt och sesamolja), hårdstekt vildsvin smaksatt med soya och doenjang (koreansk miso kan man nog säga), ett ägg samt sås på gochujang (fermenterad chilipasta), doenjang och risvinäger. Ser rätt tjusigt ut, va? Inte länge till.

IMG_9406

Sedan geggar man nämligen ihop alltihop. Kanske ser ut som barnmat men det är mycket delikat. Ägget måste vara löst stekt så att det geggar ihop sig med riset och det andra och det blir mjukt och fylligt och äggigt och såsen är lagom stark och man kan sleva i sig ungefär hur mycket som helst. Smaskigt värre.

6 kommentarer:

Jessica sa...

Är det ett vildsvin ni har i frysen eller en hel hord ;)?!
Bibimbap betyder helt sonika att röra ihop så det är ju bara att följa instruktionerna även om jag aldrig gör det, go figure ;)

Anonym sa...

Jag vill ju inte vara en besserwisser (eller jo, det vill jag) men bibimbap äts egentligen inte med pinnar utan med sked. Fast det är klart, du var ju tydlig och skrev att det var typ bibimbap så svamlar jag om?/Svägerskan

Anna sa...

Ja, Jessika, det är en hel hord. Och varje gång jag tror att det nästan är slut hittar jag fler bitar instuvade bland svamp, krusbär och svarta vinbär. Jag säger det än en gång, det är en ständig kamp ;)

Och kära svägerska, skulle du vara besswerwisser? Då skulle man ju lika gärna kunna säga att JAG är det. Eller att jag är en dålig vinnare. För det är ju inte alls sant. Hrrm. Harkel. Host.

Anonym sa...

Om du någon annan gång har stek över pröva då Matälskarens fenomenala recept:
http://matalskaren.blogspot.com/2005/09/smaker-frn-sichuan.html

Eva

görel sa...

Jag vill också ha ett vildsvin i frysen. Men det skulle tyvärr bli lite trångt eftersom det redan ligger ett lamm där och en kvarts ko är på intågande. Bibimbap är gottgott!

Anonym sa...

bra start