Dagens förrätt. Eller första varmrätt. Eller vad man nu vill kalla det.
Hemvevad pasta som blev fullkomligt briljant. Jag använde det vanliga receptet med 1 ägg per 100 g durumvetemjöl, lite salt och en gnutta vatten, just idag blev degen fantastiskt följsam och lättvevad. Kan inte bero på något annat än att jag är ett geni ;).
Mis en place. Eller på vanligt svenska: om du gör nåt som inte tar så lång tid att tillaga, se för tusan till att plocka fram allt och förbered så slipper du missöden under själva tillagningen.
Fräs lök, vitlök och strimlad fänkål i olja. I med en slurk vitt vin, lite salt och lite chili. Ner med en kasse skrubbade blåmusslor och koka under lock några minuter. Koka pastan under tiden och ös över den i musselgrytan tillsammans med persilja samt skal och saft från en citron.
Lätt fixat och så gott. Och inte blir det ju sämre av att det i princip är en miljö-välgärning att äta musslor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar