måndag 22 juni 2009

China Thai

I Spånga finns det sedan tidigare två restauranger som serverar thaimat (tillsammans med sushi, de ligger dessutom tvärs över gatan från varandra). Vad för beslutsunderlag fanns tillgängligt när någon tyckte att det var en strålande idé att öppna en tredje? (fast den här gången i kombon thaimat-kinasylta)

Om någon nu tycker att kinesisk-thaimat är det Spånga behöver, varför serveras ravioli till lunch? Och vad är fyskfile? För att inte tala om kovciuritzo?

IMG_8202-1

Vem tyckte att en pagod kändes som en lämplig gavelutsmyckning på ett smalhus från fyrtio-femtiotalet?

IMG_8207-1

Och vilka scener utspelades då skylten, eller vad man nu ska kalla det, levererades? Vem sliter sitt hår, beställaren eller tillverkaren?

IMG_8203-1

Så många frågor utan svar.

Jag ska glatt erkänna att jag inte satt foten innanför dörren än, så jag kan inte säga något om maten (mannen vägrar att frekventera ett ställe som utger sig för att vara kinasylta men som serverar pannbiff till lunch). Men om de kan presentera något som överhuvudtaget liknar dim sum ska jag genast ta tillbaka allt jag sagt. Jag kräver inte mycket. Ge mig bara ångad pak choi och allt är förlåtet.

PS/Jag ber om ursäkt för den usla bildkvalitén, jag vågade mig inte dit för att fotografera förrän efter stängning och då var ljuset inte mycket att hurra för.

9 kommentarer:

Husmodern sa...

Hihi! Du är för rolig! Men bilderna funkar.

Anna sa...

Och du är för snäll :)

Mamma Mimmi sa...

Åh herregud - här hade man då inga spärrar alls när man kom upp med sin genialiska affärsidé. Roliga observationer - glad att jag hittat till din blogg, av en händelse som alltid!

Anna sa...

Mimmi, välkommen tillbaka :)

Mian sa...

Menyn var mycket roande Tack!

ingen bitterf*tta som du sa...

jag älskade stället och allt med det. jag ska gå dit jämt.

Anonym sa...

Riktigt god mat hade de i alla fall.

Anna sa...

Vi kom faktiskt iväg dit för ett tag sedan, så nu kan jag även uttala mig om maten. Dumplingsarna var goda och serverades med chinkiangvinäger. Min Gong Bao med anka var bra med kryddning som var riktigt schysst, detsamma gällde för mannens Anka Szechuan. Sonen drog tyvärr nitlott med kombon friterade räkor samt nåt wokat, bägge var helt ointressanta. Så det gäller att man sicksackar rätt i menyn.

Anonym sa...

Hallo, tack för bilderna. Det var precis denna restaurang som jag sökte. Vill se deras söndagmeny. Brukar gå hit och äta lunchbuffe. Gott. Testa någongång vet jag. Man skall aldrig vara negativ utan ha testa först :)