onsdag 12 augusti 2009

Pervomacka

Skogen är inte bara full av kantareller utan även av mygg och fästingar som inte ser insektsmedel som något avskräckande utan snarare som en inbjudan. Efter några timmar av lite väl intimt umgänge med de eländiga kräken kan man behöva en belöning och då sitter årets första pervomacka som en smäck.

Mer kantareller än du tycker behövs i torr panna. Får puttra på tills vätskan är borta.

IMG_8519

Ner med smör, lök, salt och peppar. Så småningom åker grädde och en slurk balsamvinäger i. Kanske lite senap. Puttra på tills det är lagom geggigt.

IMG_8520

Smörstekt brödskiva. Inget sånt därninga surdegsbröd eller liknande tjafs, det hålls vi inte med här ute på landsbygden där vi befinner oss för tillfället.

IMG_8523

Dränk brödet fullkomligt med kantarellstuvning. Jag ser dock att jag missade ett hörn här nedan, inte bra. Trots denna fadäs är det perverst gott med perverst mycket kantareller = pervomacka.

IMG_8528

12 kommentarer:

Jessica sa...

Fy skäms ;).
Skogarna däruppe verkar ha nåt speciellt. Gå inte vilse.

Husmodern sa...

Jag kör alltid med grädde och bristol cream när det gäller kantarells. Men pervomacka är ett riktigt bra namn, kanske lånar lite..

Husmodern sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna sa...

Jag skäms inte alls :) och det är faktiskt rätt svårt att gå vilse här, det finns alltid nån väg eller en sjö, inga problem faktiskt.

Bristol cream minsann! Det ska jag prova nästa gång. Fast huvudsaken är ju att man har löjliga mängder kantareller till hands.

Fröken Dill sa...

Gott, gottt, gottt!!!!

Catrin sa...

Skogens guld helt klart. En av höstens stora fördelar! Mums!

Helena Ljunggren sa...

Åh, det där är ju det absolut godaste som finns. Kantarellmacka!!

www.HelenaLjunggren.com

rebecka sa...

mm.. vad mumsigt

Pytte/Eleonora sa...

Gaaah. Ge mig!

Fredrik sa...

Haha! ja, vad är det med det missade hörnet? Åhh, ja e så dålig p svamp! Får minst en kasse om året av fassan och det finns alltid kvar när det är dags för en ny..

XJAKT sa...

Hej min nya favorit

Anna sa...

Hej!