onsdag 24 februari 2010

Tofu och grejer

I Lisas bok Ditt nya skafferi (I skrivande stund till reapris under länken. Köp den.) finns ett recept på Tofu för tvehågsna. Idag blev det en variant på det receptet som jag härmed benämner Tofu för tvehågset folk med vildsvinsrester.

En Mycket Liten kålrot.

IMG_9795

Tofu (friterad sådan, det är den sort jag gillar bäst) och delar av en lågtempad kotlettrad från vildsvin blandat med soya och ingefära.

IMG_9792

Kimchi.

IMG_9805

Böngroddar. Älskar böngroddar, allra helst förvällda och med sesamolja. Idag får de dock annan behandling.

IMG_9806

Kålrotsfräs med ingefära och vitlök och sedan lite annat gojs; socker och sherry och chili och fisksås och allt vad det nu var.

IMG_9801

I med kött och tofu och kimchi.

IMG_9808

Och böngroddarna.

IMG_9811

Och så blötlagda nudlar som pricken över i-et.

IMG_9812

Fyra nyanser av brunt ännu än gång, men mycket gott. Och lite starkt, så känner man att man lever, det kan behövas i den här kylan.

IMG_9817

3 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Det ser väldigt gott ut!

Matlust sa...

Gott!

Mikkan sa...

Bara älskar den kokboken, sjukt inspirerande och lärorik!