lördag 2 februari 2008

Basilikaglass


Glass på basilika? De flesta ser lite skeptiska ut när basilika och glass nämns i samma mening men de brukar kapitulera efter att ha smakat. Det är uppfriskande, aromatiskt, härligt grönt samt föredömligt enkelt att göra. Vad mer kan man begära?

2 krukor basilika
3 dl socker
5 dl yoghurt, turkisk eller grekisk

1. Klipp av basilikan, ner med alltihop i mixer, blad och stjälkar (så länge stjälkarna är mjuka går det alldeles utmärkt att ta med dem)
2. Mixa socker och basilika tills det blir en grön massa
3. I med yoghurt och kör snabbt tills allt är blandat
4. Ner i glassmaskin och kör 30-40 minuter

4 kommentarer:

Jessika sa...

Jag har ätit basilikatryfflar. Man tänker sådär då också. Basilika? Tryffel? Men som sagt, mjuk smak, avrundad med grädde etc., gott gott.

Anna sa...

Åh, kom att tänka på pralinerna med oregano jag åt, det var också himla gott. Någon gång när jag orkar ska jag försöka göra något liknande själv.

görel sa...

Jag älskar pistageglass och det här ser ju ut som det, jag undrar hur det känns när första skeden kommer in i munnen? Men jag tror dig, det är säkert gott! Jag bokmärker detta.

Anna sa...

Smakar definitivt inte pistage ;) mer basilika, kall basilika :). Med yoghurt. :)