tisdag 5 februari 2008

Vårkänslor

Det må vara grått och tråkigt ute men jag har vårkänslor. Nu har jag nämligen beställt årets fröer till trädgårdslandet. Som vanligt kunde jag inte hålla fingrarna i styr utan har förmodligen köpt mer än jag kommer att klara av. Och som vanligt blev det några sorter jag aldrig testat att odla förut; svartkål, savoykål, vinterportulak och gulbetor.

Förhoppningsvis ska det gå bättre i år än förra året då odlingen gick helt åt skogen. Självsådd ruccula spred sig över en av odlingsbäddarna. På en annan kom det upp något som jag först trodde var potatis men efter närmare granskning visade sig vara självsådd tomat (hade slängt några döda tomatplanter på bädden hösten innan...), de hann dock aldrig få någon mogen frukt utan nöjde sig med att kväva allt annat runtom.

Tromboncino-squashen, som året innan spritt ut sig i klass med Audrey 2 i Little Shop of Horrors, vägrade växa och bar kanske tre frukter som vägde max ett hekto var.

Inte ens någon potatis blev det eftersom vi var alldeles för sent ute, när vi väl skulle köpa sättpotatis var den slut överallt. Då fick det vara.

I år ska det bli andra bullar. Jag väntar otåligt på att min beställning kommer med posten, sedan är det dags att förså åtminstone chilin på en gång :).

1 kommentar:

Jessica sa...

Jag odlar blommor och har njutningsfullt suttit med kataloger och framför dataskärm och beställt :).