lördag 23 februari 2008

Korv, skinka, öl: Ja, bitte!

För mig är Tyskland charkuterier. Nu är det ju lite fånigt att slå ihop hela Tyskland sådär eftersom landet faktiskt består av 16 regioner som alla hävdar sin särart, har olika matkultur, sina egna helgdagar (vissa regioner är katolska, andra protestantiska), kulturen skiljer sig helt enkelt en del, men ändå. Korv, skinka och salami av olika slag känns som en gemensam nämnare.

Till förrätt idag har jag lyckats med konsttycket att bara plocka ut charkuterier från Schwarzwald. Köttpusher för dagen var Österqvist's i Hötorgshallen.

Torkad korv. Ingen särskild kryddning, markant sälta, rund och fin köttsmak. Perfekt till bira!

tyskkorv-1

Bergskinka; lufttorkad skinka som hängt där någonstans i alperna och gottat till sig. Och så torkat oxinnanlår. Eftersom jag är en människa med kort minne kommer jag inte alls ihåg vad det faktiskt heter. Otroligt gott i alla fall med mild smak.

skinkaochinnanlår-1

Och så Brezel och en del öl till.

Inga kommentarer: