lördag 31 maj 2008

Sparris med sparris (och lite annat)

Hela syftet med den här måltiden var såsen. Visst, vi har lite pliktskyldig kyckling och potatis på sidan om men det är sparrisen som  är huvudsaken. Meningen. Anledningen. Och mycket sås ska det va.

sparrissås-1

Sparrissås
500 g sparris
2 dl creme fraiche
2 dl ankbuljong (vadå har ingen ankbuljong? hör inte det till livets nödtorft? okej, det går nästan lika bra med vatten och kycklingfond också)
gräslök efter smak och behag, kanske en deciliter hackad
lite salt om det behövs

1. Koka sparrisen några minuter, plocka undan några som serveras som de är.
2. Mixa rubbet.
3. Koka upp. Smaka av med salt om det behövs. Klart!

Till serveras kyckling som först steks i panna i rejäla mängder smör och olja (var försiktig när delarna läggs ner i stekpannan, annars skvätter oljan och man får brännblåsor på magen...) och sedan får åka in i ugnen tills den når 70 grader, inte en grad mer! Basta! Och så potatisskivor friterade i ankfett.

3 kommentarer:

Jessica sa...

är renlevnadsperioden över nu??!

Anna sa...

Japp, loppet var för två veckor sedan. Tycker du inte friterad potatis verkar så renlevnadsmässigt? :)

Jessica sa...

Njae, men man vet ju aldrig ;). Man kan ju ha slirat av från den rätta vägen rent tillfälligtvis! Skål! :)