måndag 30 juni 2008

Korvbollar i tomatsås

I lördags hade vi riktig korvfrossa; först ölkorvar (Var det från Hugos? Jag kommer inte riktigt ihåg. Inköpta på Bondens Matbod i alla fall och sååå goda) och sedan salsiccia, chorizo och merguez på grillen. Underbart. Trots att vi åt groteska mängder korv blev det en hel del över och det tog vi hand om idag.

korvbollar-1  
Korvbollar i tomatsås
4 stora salsiccia och 2 chorizo (färska, dvs. råa, allihop)
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 msk saltad kapris
neeeej, det finns ingen tomatpuré!!! då får det väl bli en skvätt ketchup då...
lite saltåpeppar
en skvätt colatura (typ fisksås)
parmesan
pasta

1. Lägg kapris i blöt en stund (den är jättejättesalt)
2. Hacka löken och kapris.
3. Pressa ut korvsmeten från fjälstren lite i taget till köttbullar direkt ner i en varm stekpanna. Det är inte så noga hur de ser ut.
4. Ner med löken i stekpannan också och låt alltihop få färg.
5. I med krossade tomater och kapris. Lite salt och peppar. Och tomatpuré hade ju varit bra. Eller kanske lite hackade soltorkade tomater. Men nej, inget av det fanns hemma, så nu fick det bli ketchup istället. Låt det hela puttra på och koka pasta under tiden.
6. Blanda pasta och sås, i med en liten skvätt colatura.
7. Serveras med riven parmesan. Och så blev det typ en insalata verde till; cossallad, ruccola, limebasilika, vanlig basilika, bladpersilja, salladslök och så lite sockerärtor som låg i kylskåpet.

3 kommentarer:

görel sa...

Var köper du råa korvar? Var det på Bondens Matbod? (Måste ju ner till Stockholm nån dag och bunkra lite läckerheter.)

Anna sa...

Bondens matbod har mycket smaskigt men råa korvar har de inte. Det har däremot La Gazelle som ligger mittemot, där köper vi merguez (eller ännu hellre på Chez Albert högt uppe på Roslagsgatan, missa inte deras hemliga sås till). Och Österqvist i samma hörna i Hötorgshallen har ju tyska korvar och sånt.

Latinamerikanarna i Hötorgshallen har några färska korvar, bland annat chorizo. Den här gången köpte vi salsiccian här också men helst köper jag salsiccia med mycket fänkål i Söderhallarna på SöderCheesen.

Och så har vi ju korveldoradot Taylor & Jones. Såklart. Åk dit. Och förutom att korven är god så är de himla trevliga.

görel sa...

Tack för bra tips!! Allt är noterat!