måndag 15 december 2008

Lasagne

Idag har jag (jag vågar knappt säga det men jag får väl lov att erkänna) köpt färdig bechamelsås på tetra. Till mitt försvar vill jag bara påpeka att det FAKTISKT råder speciella förhållanden för tillfället. Och detta ska inte på något sätt hållas emot mig när jag vid normala förhållanden gnäller på helfabrikat. Sådeså.

lasagne-1

Jag var helt enkelt sugen på lasagne men vem vill diska kladdiga bechamelkastruller för hand i ett handfat? Va? Det fick bli ett kohandlande med mitt samvete (det tar verkligen emot att köpa halv-/helfabrikat) samt den snabbaste lasagne jag någonsin tillverkat.

Färska lasagneplattor
En ganska stor burk köttsås från frysen
En burk konserverad svamp, ihopblandad med köttsåsen
Två tetror färdig sås (bechamel- eller ostsås? eftersom jag har svår beslutsångest fick det bli en av varje)
ost

Tja, behövs det några instruktioner? Sås, platta, kött, sås, platta, etc. Ett gäng ostskivor på toppen. In i ugnen en halvtimme.

Visst ser den stilig ut på bilden ovan? Tyvärr blev det kanske lite väl mycket sås, när vi försökte skära bitar kollapsade hela skapelsen. Detta blev den snyggaste biten:

lasagne-2

Tetrasåsen var varken bu eller bä. Visst blir det godast med egenhändigt tillverkad bechamel som man blandar ner ost i, men den här var fullt duglig. Om än tre gånger dyrare än hemtillverkad ...

6 kommentarer:

görel sa...

Det låter verkligen helt okej under omständigheterna!

Jessica sa...

Jag gillar mycket sås och under omständigheterna är det helt försvarbart!!!

Anna sa...

Det lustiga är väl att vissa hel/halvfabrikat kan jag acceptera utan att blinka. Pizza-kit köper vi ibland, nån tomatbaserad pastasås etc. Men bechamel kändes på något sätt inte alls ok. Rationellt? Nope.

Jessica sa...

Köp bara inte sån där italiensk bechamel som man hittar här och där. Tapetklister. Så fruktansvärt äckligt.

Jessica sa...

Um när blev du Annananna?

Anna sa...

Det var så många andra Anna hos Lotten så jag bytte lite tillfälligtvis.