fredag 30 oktober 2009

Vildsvin

Inom kort kommer vi att få ett beställt lamm. Och fortfarande finns rätt mycket kvar i frysen av de tjugo kilona vildsvin vi införskaffade för ett tag sedan, för att inte tala om allt annat som ligger där och skräpar. Återigen dags för krafttag alltså (detta är en ständigt pågående kamp där frysen alltid verkar ha övertaget, hur mycket man än plockar ut är där alltid fullt).

Så i går kväll togs en godtyckligt förpackning med vildsvin ur frysen för upptining i kylskåp. Det spelar ingen större roll vilken påse jag tar, jag har ändå ingen större aning om vad det är, det blir en överraskning sedan.

IMG_9371

I halvtinat tillstånd dagen därpå kan jag analysera vad som egentligen kom ut. Hm, här har vi en ryggrad som går över i en hals, och där har vi en led som vi alltså kan anta hör ihop med ett framben. Då kan detta alltså inkludera en bit karré? Kotlettrad? En bit filé? Och den går precis ner i stora gjutjärnsgrytan. Det får bli något brässerat.

IMG_9372

Inklappat med salt, peppar samt en mortlad kryddblandning med kakaobönor, stjärnanis, kardemumma och sesamfrön.

IMG_9378

Olivolja, smör, vitlökar och timjan från en överbliven ruska i största grytan.

IMG_9379

Och så ner med köttbiten tillsammans med en slatt rött vin. Innertemperaturen är -3 grader, tusan vad det tar tid att tina stora köttbitar. Nu får det puttra på låg värme.

IMG_9387

Typ två timmar senare är temperaturen uppe på 60 grader, det får räcka. Potatisgratäng med purjolök och pecorino samt kokta och vinegrättade majrovor till. Gillade verkligen stjärnanisen till köttet, det var riktigt gott.

4 kommentarer:

Jessica sa...

Ett ufo till vildsvin alltså ;)
Förlåt det var lågt men jag är trött och lättroad.

Anna sa...

exakt så, frysen är fylld med vildsvins-ufon :)

Anna B sa...

Är också inne i en vildsvinsfas just nu. Stjärnanis till låter spännande.

Anna sa...

Stjärnanis funkade bra. Och imorgon blir det vildsvin igen :) Finns mycket i frysen...