Av förklarliga skäl gick inte alla gårdagens musslor åt, 2,7 kilo musslor är rätt mycket mat även om skalen står för en betydande del av vikten, så de fick komma i repris idag tillsammans med sparris.
Tillagningsmetoden för sparrisen kommer från ad hoc at home, där det tipsas om att slanta sparrisen med hjälp av mandolin.
Antingen har herr Keller tillgång till mycket stunsigare sparris än jag (det har han nog med största sannolikhet) eller så har han en mycket vassare mandolin (det är nog också högst sannolikt) för det funkade faktiskt inte alls för mig. Sparrisen gick sönder och det sprätte bitar till höger och vänster. Jag ville ju att det skulle fungera men det gick bara inte. Jag fick ge upp, motvilligt och muttrande, för att istället skära på gammeldags vis med kniv.
2 kommentarer:
Det ser underbart gott ut! Det där skulle man inte tacka nej till! ;) Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
Tack och detsamma! Hm, just det, helgen är ju i princip slut nu, hade nästan förträngt det.
Skicka en kommentar