Återanvändning är ju miljövänligt, därför återanvänder jag ett gammalt blogginlägg här. Eller åtminstone marinaden från ett gammalt blogginlägg. Fast jag ändrade lite grann, men bara lite.
Här har skivor av karré legat i en marinad av den koreanska chilipastan gochujang, soja, risvinäger, ingefära, honung och en skvätt rom.
Ungefärligt recept finns under länken här ovanför men det är faktiskt inte så noga. Rör ihop och smaka av helt enkelt.
Eftersom jag gick in i lite koreansk mode med gochujangen fick det bli nåt namul-aktigt till.
I den vänstra ringhörnan skivad gurka som fått vätska ur med lite salt först, på med risvinäger och chiliflingor sedan. I den högra ringhörnan snabbt blancherade morötter med några droppar sesamolja, gnutta salt och sesamfrön.
Jag fick anledning att använda min fina Benrinner Cookhelp.
Finns för några hundralappar på Japanska Torget*.
Här en överblick över hela apparaten. Man klämmer fast grönsaksbitar under pinnen och vevar så kommer det ut härliga drivor av grönsaksstrimlor. Man blir lätt över-entusiastisk och svarvar lite mer än vad som behövs, men det får man leva med. Och grönsaker är nyttigt.
Brässerad pak choi, även den med sesamolja på sig.
Kolla! Ser det inte smaskens ut!? Jag kan garantera att måltiden föll ut till belåtenhet för alla inblandade.
*men nämn inte namnet Benrinner om du frågar efter den. Apparaten är tvivelsutan tillverkad av Benrinner men uppenbarligen får man bara använda det namnet när man pratar om mandolinen (som inte heter mandolin utan endast Benrinner), annars blir det språkförbistring och allmän förvirring. Detta är en Cookhelp, punkt slut.
3 kommentarer:
Koreansk grillfest låter som en härlig variation på ett välkänt tema.
Jag har också en sån grönsakssvarv. Kul pryl!
Tycker Dillen
Ser riktigt gott ut!
Ja, fröken Dill, kul pryl, gillar den verkligen!
Christer, det inte bara såg gott ut, det var gott också.
Skicka en kommentar