torsdag 14 februari 2008

Comfort food

Mannen tvingar mig :) att blogga om gårdagens middag som han lagade; älgstek med svampsås. Inte konstigt, inte nördigt, inte annorlunda. Välbekant, behagligt, välsmakande. Och ohemula mängder torkade trattkantareller i såsen.

Det är ju kantarellerna som gör hela rätten. Köttet, älginnanlår som inhandlades till det facila priset 89 kr/kg tack vare ett senaste förbrukningsdatum som var typ i förrgår, stektes i ugnen till 68 grader och var riktigt mört och smakade verkligen älg. Men stek utan sås är ju ärligt talat inte så kul. Lägg till en svampsås och det blir riktigt smakligt.

Tur att vi plockar kantarellerna själva :), skulle vi behöva köpa dem skulle matkontot stiga en del...

älgstek_svampsås-1

2 kommentarer:

görel sa...

Gott, gott! Jag får skärpa mig i höst och satsa på ett rejält förråd.

Anna sa...

Svampåret 2007 var inte mycket att hurra över för oss, inte ens vårt supersäkra trumpetsvampställe gav något. Och jag tror vi hittade två Karljohan. Tur att vi har massor kvar från tidigare år :). Hoppas det blir en bättre säsong iår.