Ännu en kanonmiddag; lamm, citron, oregano, feta, mmmmm. Och som pricken över i:et en flaska Kanonkop Pinotage som var ett riktigt kanonköp (nej, nu får det vara nog med kanoner); en fyllig, fruktig smakbomb. Precis som jag vill ha det. Jag gillar käftsmällar när det gäller vin helt enkelt.
Souvlaki på lamm
500 g lamm
1 citron
1 kruka oregano (timjan är också gott att ha i)
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
salt och peppar
1. Skär lammet i bitar, lagom stora att trä på grillspett
2. Riv skalet av citronen och pressa saften
3. Kör citronskal, citronsaft, oregano, olivolja och vitlök i mixer, smaka av med salt och peppar
4. Lägg ner lammköttet i marinaden, låt ligga några timmar
5. Trä upp lammköttet på spett
6. Grilla några minuter. Hade det varit bättre väder hade vi kört kolgrill men idag yr snön och det blåser, hu och burr, det fick bli ugnen på 275 grader.
Fillodegspaj
Den här pajen har vissa likheter med ett recept från Laga Lätt nummer 5 2007, hur nu det kan komma sig? Det blir en stor paj, vi (som är tre personer) gjorde slut på lite drygt halva.
1 förpackning fillodeg, 500g (yes, ännu en förpackning försvinner från frysen)
6 ägg + 1 till pensling
2 citroner
4 dl yoghurt, typ turkisk
3 dl mjölk
2 tsk salt
peppar
200 g feta
200 g färsk spenat
1. Olja en form och lägg i fillodegen så att den hänger lite över kanterna
2. Grädda fillodegen 10 minuter i 175 grader
3. Riv skalet av citronerna
4. Blanda citronskal, ägg, yoghurt, mjölk, salt och peppar
5. Pensla fillodegen med ägg, framförallt kanterna
6. Lägg spenaten ovanpå den förgräddade fillodegen, häll äggblandningen över
7. Hacka eller smula fetaosten, strö ovanpå
8. Grädda en timme i 175 grader
Som sagt, det blev riktigt gott. Citronskalet i pajen var en höjdare och lamm är ju alltid lamm.
How to cook the perfect aloo bhorta
1 dag sedan
5 kommentarer:
Meh, så du menar att ni inte grillade ...? ;-)
Har du tapetserat om förresten?
Bara du inte säga super hela tiden så är det fine with me (superbra, superfint, supergott, supersnyggt - ett tips läs Denise Rudberg tills du vill ordna bokbål). Nu har jag fått en ful ovana att registrera så fort någon råkar säga super-. Sedan räknar jag det :(. Nej, jag är inte riktigt klok ;).
Kanon :)
Och nej, vi grillade inte i lördags, kyla är helt ok men blåst gör grillning lite oberäkneligt. Men vi grillade ju i fredags så veckans kvot är kanske täckt där :)
Och tapetserat? Vardå?
Jag tyckte bloggen inte såg ut som den brukar men det kanske bara var inbillning?
Japp, bara inbillning, det ser ut som det brukar. Precis som här hemma i köket. Ingen renovering så långt ögat når.
Skicka en kommentar