Hela den här veckan har känts som höst, höst, höst. Okej, solen sken faktiskt sent på eftermiddagen idag men det väger inte upp allt regnigt och grått.
Så. Slut på sallader och lätt sommarmat. In med nåt VARMT. Som tinar upp en lite grann. Och som inte kräver så mycket jobb, det är ju fredag kväll, vem orkar lägga ner en massa tid på matlagning? Inte jag.
Potatisar, morötter och rödbetor, olja, saltåpeppar
Ett stycke benfri kotlettrad
Ett gäng kantareller
Några matskedar äppelchutney med chili, kanel och ingefära
Någon deciliter kycklingbuljong (egentligen överbliven miso+soya-buljong som jag kokade kyckling-tsukune, typ frikadeller, i tidigare i veckan. De var smaskiga)
1. In med potatisar, morötter och rödbetor i ugnen, lite olja på, salt och peppar, 225 grader en halvtimme sådär.
2. Bryn kotlettraden runtom i en liten gryta.
3. Ner med kantareller bredvid kotlettraden, på med lite buljong, i med chutney, bräsera försiktigt, försiktigt under lock tills köttet är knappt 60 grader inuti.
4. Tänd några ljus. Ät. Hoppas att sommaren återvänder lite till innan hösten sätter in på allvar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar