söndag 10 augusti 2008

Grattis!

Så kom lördag och vår planerade middag. M och F, 40+ och 40- (i några veckor till), firades mellan födelsedagarna med två inbjudna middagsgäster och två superkockar i köket (gissa vilka :)).

Först champagne och lite tilltugg, vilket bestod av sånt här:

froggy-1

Här nedan är tillagningen igång, saltat, pepprat och vänt i mjöl just innan fritering. Förvandlingen från sakerna på ovanstående bild till det som ligger på skärbrädan innefattar benknäckande och vrängande av muskler ut och in. Man får inte vara kräsmagad när man lagar delikata tilltugg.

froggy-1-1

Servering med en smaskig dippsås med ingefära, vitlök, chili, citrongräs, chinkiangvinäger, gnutta honung och soja. Just här tog även kockarna ett glas för att gratulera födelsedagsbarnen. Resten av kvällen höll vi till i köksregionerna och drack slattarna som blev över :)

froggy-1-2

Det gissades hej vilt på vad tilltugget egentligen var. Fågel? Fisk? Ingen gissade rätt. Naturligtvis är det något mittemellan: grodlår. Kanske uppenbart när man ser den första bilden, våra gäster fick ju dock inte se råvarorna utan bara resultatet.

Inga kommentarer: