När vi planerade den här middagen funderade vi på om vi skulle följa något speciellt tema. Till slut blev det ändå ett hopplock av goda saker vi gillade men om man ser tillbaka på det hela finns ju ändå ett slags genomgående tema: flott. Friterat. Confit. Och, hrm, något som skulle ha varit bearnaise. Naturligtvis fortsätter vi med mer friterat.
Receptet kommer från Gourmet nr 2, 2008. Bitar av chèvre inrullade i vårrulledeg och friterade (inte för länge, för då hamnar chèvren i frityroljan istället för att stanna kvar inne i paketen, det upptäckte jag första gången jag testade). Sedan penslade med rejäla mängder honung, vända i hackade pistaschnötter och så lite salt och olivolja ovanpå. Smaskigt!
Vid det här laget är gästerna glada i hatten, lånar vår kamera och tar dessa förtjusande bilder.
Intressant, hm, motivval och komposition? Jag avstår från ytterligare analyser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar