tisdag 20 november 2007

Chip chopYakisoba-nudlar, morot, böngroddar, pak choi, räkor, vitlök, ingefära, korianderfrön, svart bönsås, plommonsås.

Inte så spännande men gott. Plommonsåsen var kanske lite oväntad, den har jag bara använt som dip till vårrullar förut, men det funkade ju i wok också.

Fast är det inte fascinerande hur wok har blivit som makaroner och falukorv? Nåt vardagligt man slänger ihop snabbt.

För femton år sedan hade jag stått som ett frågetecken om jag läst ovanstående ingredienslista. Yakisoba? Pak Choi? Korianderfrö? Bönsås? Que?

7 kommentarer:

Jessica sa...

en bra grej med försenad renovering är ju att ni hinner tömma frysen mer.

Anna sa...

Jajemensan! Eller så hinner jag fylla på mer. Men jag försöker stå emot. Häromdagen höll jag i en burk rökt salt som jag aldrig testat förut men istället för att den slank ner i korgen så satte jag tillbaks den på hyllan!!! Jag är så stolt över mig själv ;)

Jessica sa...

Duktig flicka :)
Jag har börjat med tårtpynt. Färgat socker, strössel av olika sorter, små figurer, bland mycket annat. Jomenhejsan, ska in i ett skåp där saker redan trillar ut. Det här kommer ju att gå bra...
Till slut blir man sådär att jamen det är ju bara en liiiiten förpackning vad det nu är för något. bara för att prova.

lina sa...

Ja, det är lite fascinerande men roligt tycker jag! Fast vi får inte glömma mer traditionella rätter heller! Variation gillar jag:)

Anna sa...

Absolut! Jag älskar kalops och köttsoppa och köttbullar och rotmos. Också.

Kristina Eriksson sa...

Fast jag tycker nog att det låter väldigt spännande!!:)

Anna sa...

Jo, det beror väl på vilken mat man brukar laga, wok har varit standardmat hos oss så länge att det börjar bli "och vad ska jag ta till idag för att det inte ska bli tråkigt". Gott blev det i alla fall.