söndag 25 november 2007

Förundran

Sonen kokar lingongsylt. Helt frivilligt och alldeles på egen hand. Lingonchutneyn med vanilj och chili duger inte till kroppkakorna han tänker äta till lunch (eller frukost, det beror på hur man ser på saken). Jag konstaterar än en gång att det är bra att fösa in barnen i köket tidigt.

(for the record: sonen är duktig på att laga mat och har fixat rätter som filodegspaket med lax, perfekt stekt hel oxfilé, cheescake, kladdkakor och mycket mer men det brukar behövas lite push för att det ska hända)

2 kommentarer:

Kristina Eriksson sa...

Vilket underbarn! Vad må det bliva av honom? Kul!

Anna sa...

När han vill och får lite påtryckning är han verkligen jätteduktigt på matlagning. Nu är han ju 18 år så det var väl inte så märkvärdigt att han klarade av att göra lingonsylt, det var mest det att han faktiskt gjorde det helt frivilligt :), men redan som 12-åring gjorde han potatisgratäng och lammkotletter på eget initiativ!
Han har för övrigt deklarerat att det kommer att ta tid innan han flyttar hemifrån eftersom han insett att han inte kommer att ha råd med samma mathållning som vi har här hemma :)