onsdag 17 december 2008

Köksrapport, dag 28

Tada! Ett (i princip) fungerande kök! Vitvaror är monterade (diskmaskin, kyl och frys bytte vi ganska nyligen så de fick vara kvar, jag kan överleva att de är vita och att det andra är rostfritt) och vatten är inkopplat. Det går att använda diskmaskinen! Som jag har saknat den!

kök28-1

kök28-2

Det är fortfarande en del kvar, till exempel så blev det nåt vajsing med elektrikern. Jag gick igenom med en elektriker att vi skulle ha dimmer på spotarna och att jag ville ha minst åtta eluttag på den långa väggen. Men sedan var det en annan elektriker där och fixade och idag när jag kom hem var det ingen dimmer och fyra ynka uttag. Elen klarade dock det stora eldprovet: att köra diskmaskinen och vattenkokaren samtidigt utan att säkringen går. Halleluja!

Och så saknas det socklar, täcksidor etc, men det visste vi, det har helt enkelt inte kommit från fabriken. Och målning kommer att ske i januari.

Men idag har jag invigt induktionshällen och fläkten samt inspekterat ugnarna. Japp, pluralis, vi har numera två ugnar varav en är en ångugn. Jag har faktiskt inte fattat hur spejsad ångugnen är förrän nu, trots att jag läst specifikationen i katalogen. Det är färdiga matlagningsprogram, programmeringsmöjligheter, rengöringsprogram, lågtemperaturstekning, pizzaläge, ånga, intervallånga, intervallånga plus (vad nu det är för nåt), ånga + varmluft, varmluft... detta kommer att ta tid att lära sig...

4 kommentarer:

Jessica sa...

Det ser ju jättecoolt ut!!
Jag ville ha ett dubbelugn på min spis men det var nåt med säkringar och sånt som gjorde att det inte gick. Bara vitrinskåpet och spottarna gör det helhäftigt! Går det att fixa fyra uttag till nu då?

Vad tillagar man i en ångugn?
Varmluftsugn ska vara bäst för bakning men jag har inte kommit i kontakt med någon.

görel sa...

Vi fick tag i en av de allra sista Electroluxspisarna med två ugnar där den övre är mindre och värms upp på 5 minuter. Helt suveränt. Men ångugn, då är man i en annan division! Jag är också nyfiken på vad den är bra för!

Jag håller med Jessika, det ser helläckert ut!

Anna sa...

Grönsaker och fisk ska funka extra bra i ångugnen men enligt den medföljande manualen kan man laga ALLT i den. Koka ägg till exempel. Jag känner att det ska vara bra många ägg som ska kokas innan jag använder ugnen till det.

Och elektrikern får väl helt enkelt fixa uttagen. Har jag sagt att jag vill ha åtta uttag så ska jag ha åtta uttag. Basta.

Har varit i samma situation med dubbelugn och lägenhet tidigare, jag var mäkta besviken när jag insåg att det inte gick (jag hade siktat in mig på just en sån där Electrolux med två ugnar) Men nu kan jag ta igen det :)

Anonym sa...

Wow vilket kök du får! Jag blir lite avis, god fortsättning på det nya året!