fredag 30 januari 2009

Shoppingtips!

Idag sprang jag iväg på lunchen för att kolla in det senaste nytillskottet av eko-reko-affärer, Hermans Ekohandel, och vilket ställe!

Här finns i princip allt man kan tänkas behöva (ja, det är ju ingen ICA Maxi eller Coop Forum, snarare en välsorterad närbutik) och ALLT är ekologiskt. Och det är inte bara mat (som i frukt, grönsaker, gryner, mjöl, bakpulver, flingor, bönor, mejeri, lite kött, lite chark, miso, soja, nudlar, olja, vinäger, godis etc, osv, you name it) utan även rengöring, hygienartiklar, barnmat, blöjor, hund- och kattmat och allt annat jag kan ha tänkas glömt.

Jag gick runt som i ett rus, plockade grejor på måfå och kom hem med bland annat fryspåsar i nedbrytbar plast, komposterbara påsar till, tja, komposten, den underbart goda Fogdöosten från Väddö gårdsmejeri (med bockhornsklöver), choklad med lavendel och sobanudlar. Gudarna ska veta att jag kunde ha tagit med mig hela butiken hem om det varit möjligt.

Jag är helt såld, jag kommer definitivt att bli stamkund. Och så ligger det på praktiskt promenadavstånd från mitt jobb dessutom, kan det bli bättre?

8 kommentarer:

görel sa...

Åh! Jag bor ju i Uppsala, men det här är inte alls långt från där jag repar med kören på torsdagar! Tusen tack för tipset!

Anna sa...

Ja, jag kan bara upprepa att det var ett synnerligen trevligt ställe.

Jessica sa...

Låter farligt ;)

Anna sa...

Definitivt. Inte bra för ekonomin. Men roligt.

görel sa...

Anna, får man fråga var du jobbar nånstans?

Anna sa...

http://www.extenda.se/, som systemutvecklare. "butikslösningar" och "systemlösningar för dagligvaruhandeln" låter rätt obegripligt men jag programmerar helt enkelt programvaran som används i kassan på bland annat ICA. Vi sitter på Luntmakargatan inte långt från Lao Wai. Och Korean Food. Arirang. Omi Food. Hong Kong Trading. Asian Market. Hötorget. Japanska torget. Matdistriktet. Och så Hermans Ekohandel då. Toppenläge helt enkelt.

görel sa...

Jag förstår precis vad du menar, före första barnet jobbade jag på NK (innan de outsorcade rubbet) med deras kassasystem, jag jobbade med backofficelösningen, som anställd av en del av Enator, dåvarande Infotell (har inte en blekaste aning om vad det kan heta nu) men underställda IBM som ägde systemet. (Och eftersom IBM var så usla projekt- och arbetsledare tog jag över mycket av det också trots att vi bara var underleverantörer.

Men jag tänkte, med anledning av din geografiska placering, att vi kanske kunde ses, t.ex. en torsdag?

Anna sa...

Strålande idé, Görel! Dock inte nästa torsdag då vi är bortbjudna på middag.

Var du förresten på Taffelmiddagen? Jag var lite besviken över att inte träffa dig.