Blomkål och korv. Låter lite småtrist, va? Helt fel. Detta var en mycket värdig avslutning på veckan, landade som bomull i magen.
Blomkålspuré, brässerad brysselkål och kalkonchorizo från Hagby gård. Ok, inte var det nån Taylor & Jones-korv, men bra mycket bättre än mången tråkkorv.
Blomkål: ånga blomkålen (eftersom vi nu har en ångugn måste jag ständigt påpeka att den används), värm lite gräddmjölk, i med blomkålen, mixa till puré. Ner med en klick gräddfil och pressad citron, gnutta salt. Jag är grymt nöjd!
Brysselkålen brässerad i smör, på med lite salt och pressad saft från andra halvan clementin vid servering.
5 kommentarer:
Blomkålsmos är rent löjligt gott, det upptäckte vi när maken blev lågkolhydratare. Den här måltiden verkar helt ljuvlig!
Jag, som inte ens tror att jag gillar blomkål, blev vansinnigt sugen på denna rätt. Korv ska vara bra korv, annars kan det vara! Vilken trevlig blogg du har, måste besöka igen!!
Kul kombo!
Jag brukar göra blomkålspuré med cräääm fräääsch, salt, vitpeppar, muskot och faktiskt citron. Blir bra det med.
Ser fantastiskt gott ut ju ! JAg gillar enkelheten i rätten...blomkolspuré måste jag prova.
Mos i största allmänhet är löjligt gott. Så mjukt och fint och gosigt. Potatismos, rotmos, rotsellerimos, jordärtskocksmos. Plåttermos. (nä, fy, va tråkigt, den där var ju hur gammal som helst, jag vet inte riktigt hur det kom dit, det bara gick av sig själv)
Jag brukar också ha krääääm frääääsch i sånt här men nu stod det ett paket gräddfil i kylen och tiggde om att användas och det gick faktiskt lika bra!
Och välkommen tillbaka Sofy!
Skicka en kommentar