onsdag 4 mars 2009

Morotsnånting

Jag trodde att jag skulle laga morotslåda. Det var i alla fall planen när jag började. Istället blev det ... något annat. Kanske skulle man testa mathavre istället för ris? Vin och buljong? Lök är gott. Ost också. Och här står det lite vispad grädde som håller på att torka ihop. Hoppsan, vad blev det här egentligen?

IMG_7477

1,5 dl mathavre
några finrivna morötter
en hackad lök
olja
en skvätt vitt vin
buljong
salt
kryddblandning med soltorkad tomat, peppar, vitlök och annat smått och gott som jag hittade på Fair trade shop
parmesan och cheddar
två ägg
lite vispgrädde

Fräs lök i olja, i med mathavre, morot, vin, buljong, kryddor, koka 10 minuter. Blanda i ost, ägg, grädde. Ner i ugnsform. Lite extra ost ovanpå. In i ugnen, 225 grader, en kvart. Ät med rökt kalkon.

Betyger blir helt ok men kan bli bättre med lite produktutveckling. Kanske att jag använder arborioris en annan gång och gör det mer risottoaktigt.

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Prova med korngryn också! Det har jag använt när jag gjort traditionell finsk morotslåda.

Anna sa...

Låter som en strålande idé! Tack för tipset.